Az orosz kultúra jelenti majd a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) egyik legerősebb fókuszát; a rendezvénysorozat április 5. és 22. között, klasszikus zenei koncertekkel, opera-, balett-, tánc- és színházi előadásokkal, jazz- és könnyűzenei estekkel, kiállításokkal várja a közönséget.

A BTF orosz szerzők művein, illetve orosz előadókon keresztül is közelebb hozza Oroszország gazdag kultúráját – mondta el a fesztivál pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a szervező Operatív Testület elnöke.

Budapesti Tavaszi Fesztivál – 2019

Kövess minket: https://www.facebook.com/BudapestiTavasziFesztival/ http://btf.hu Az április 5. és 22. között megrendezésre kerülő 39. Budapesti Tavaszi Feszt…

Káel Csaba kiemelte Valerij Gergijev fellépését: a világ egyik legkeresettebb karmestere a Mariinszkij Színház zenekarával, illetve balettegyüttesével Csajkovszkij Jolantáját, majd Prokofjev Hamupipőkéjét mutatja be Budapesten.

Orosznemzetibalett Krannert Center
Hamupipőke / Fotó: Russian National Ballet

Bán Teodóra, az Operatív Testület tagja a BTF-hez csatlakozó tematikus fesztiválokról is szót ejtett: a Zsabó Fesztivál például a régizene rajongóit szólítja meg, a Budapest Art Week keretében pedig mintegy 70 kiállítás nyílik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk