Mostantól bűncselekmény az Egyesült Királyságban szoknyák alatt fotózni

A hosszú harc a nők privát részeinek fotózása ellen végre sikeresnek bizonyult. Elfogadták a törvényjavaslatot, miszerint bűncselekmény upskirt-képeket készíteni.

Egy 26 éves lány, Gina Martin kampányolt a törvényhozás mellett, miután rájött, semmilyen büntetés nem járt volna a férfinak, aki egy fesztiválon fotózott a szoknyája alá. Egy koncertre várt, mikor két férfi környékezte meg. Beszélgetni kezdtek, de a Dazeddigital leírása szerint fél órával később már kellemetlenül közel álltak hozzá, túl személyes kérdéseket tettek fel, a lábát fogdosták.

1258366
Ezentúl az Upskirting, a szoknya alatt fotózás tilos Nagy-Britanniában / Fotó: Dazeddigital

Ezután észrevette az egyik fiú telefonján, hogy meg van nyitva a Whatsapp, a képernyőn pedig egy nő ágyéka volt látható. Aztán rájött, az övé.

Jön a női Mikulás a hátrányos nemi különbségek mérséklésére

Érdekes szavazást indított a logókkal foglalkozó GraphicSprings nevű cég. 400 embert vontak be a szavazásba Angliából és az Egyesült Államokból arra vonatkozóan, hogyan modernizálnák a Mikulást. További 4000 embert pedig arra kértek, hogy a top szavazatok segítésével vizualizálják is őt. A szavazók 27%-a szerint a Télapónak nőnek vagy legalábbis semleges neműnek kellene lennie.

Skóciában ez már majdnem tíz éve törvényellenes, az Egyesült Királyság teljes területén csak Gina Martin 18 hónapos kampányát követően vált bűncselekménnyé. Akár két év börtönnel is büntethető engedély nélkül képeket készíteni nők ágyékáról.

Vaginák énekelnek ebben a szürreális videóban / ContextUs

Míg a korábbi reklámok mind szégyellni való dologként állították be a menstruációt, illetve a női nemi szerveket a Libresse kampánya szerint ideje a maga természetességében szemlélni és ünnepelni mindent, ami a vaginát nagyszerűvé teszi. Mer än hälften tycker inte att deras vulva är perfekt. Men det finns bara en perfekt vulva, din!

Az új törvény elfogadása 18 hónapot, 50 ezer aláírást és rengeteg bukkanót vett igénybe.

upskirting
Két év börtönre is számíthat az, aki upskirt-fotót készít. / Fotó: My Sidekick

Sokkolta az alsóházat, mikor Christopher Chope, konzervatív képviselő akadályozta a rendeletet. A döntését követően a képviselő irodáját női fehérneművel dekorálták ki.

No Title

No Description

A nehézségek ellenére, a törvény elfogadása után Gina Martin azt mondta, a hosszú kampány teljesen megérte.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meg akartam ezt változtatni mindannyiunknak, mert a legkevesebb, amit érdemlünk, hogy azt vegyünk fel, amit akarunk, anélkül, hogy engedély nélkül képeket csináljanak rólunk[/perfectpullquote]

– magyarázta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból