Eszem + Iszom GasztroArt Annyira kiakadtak a Burger King rasszista botránya miatt, hogy...

Annyira kiakadtak a Burger King rasszista botránya miatt, hogy törölték

Promóció

A Dolce & Gabbana után más óriásvállalat, a Burger King is rasszistának titulált reklámmal kampányolt. Ám utóbbi esetében a nyomás hatására levették a hirdetéseik közül.

Promóció

Mint azt mi is megírtuk, a koreai Maria Mo Twitteren akadt ki az új-zélandi Burger King kampánya miatt. Az óriásvállalat a vietnámi burgerét reklámozta, amelyben a szereplők evőpálcikával próbálnak hamburgert enni.

A Dolce & Gabbana-botrány után most a Burger King állt elő rasszista reklámmal

Miután tavaly decemberben a Dolce & Gabbana rasszista reklámja akkora botrányt kavart, hogy le kellett mondaniuk a Kínában tervezett divatbemutatót, azt gondolnánk, a cégek megtanulták, hogy nem helyes offenzív módon ábrázolni más kultúrákat. burger king rasszista reklám, dolce gabbana rasszista reklám

Hamar, két nap alatt több mint 100 ezer megtekintést ért el Maria Mo tweetje. A twitterezők többen nem tetszésüket fejezték ki, külön kiemelve, hogy nem értik, a Dolce & Gabbana-botrány után hogyan történhet meg egy újabb hasonló eset.

maria’s little elbows on Twitter

So this is the new Burger King ad for a “Vietnamese” burger ok coolcoolcoolcoolcool CHOPSTICKS R HILARIOUS right omg etc 🙃🙃🙃🙃🙃🙃 https://t.co/zVD8CN04Wc

Mint írták többen, elegük van, hogy nevetség tárgyává teszik az evőpálcikákat, amit számos etnikai csoport használ Ásziában.

A Burger King vietámi burgerjét a twitterezők szerint rasszista módon reklámozták

A méltatlankodó reakciókat látva a vezetőség végül arra kérte az új-zélandi leányvállalatokat, hogy töröljék a posztot, emellett bocsánatot kértek mindenkitől, akiket megbántottak a videóval.

Azért is érthetetlen ez a kampány az érintett óriásvállalat részéről, mert néhány évvel ezelőtt Gay Pride néven az LMBTQ-közösséggel vállalt tárdsadalmi felelősségvállalást, amikor is The Proud Whopper névre keresztelte a hamburgerét.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3