Eszem + Iszom GasztroArt A Dolce & Gabbana-botrány után most a Burger King...

A Dolce & Gabbana-botrány után most a Burger King állt elő rasszista reklámmal

Promóció

Miután tavaly decemberben a Dolce & Gabbana rasszista reklámja akkora botrányt kavart, hogy le kellett mondaniuk a Kínában tervezett divatbemutatót, azt gondolnánk, a cégek megtanulták, hogy nem helyes offenzív módon ábrázolni más kultúrákat. Úgy tűnik, a Burger King nem tanult a Dolce & Gabbana hibájából, írja a DesignTaxi.

Promóció
- Advertisement -

Egy koreai származású felhasználó, Maria Mo osztotta meg az Instagramon megjelenő Burger King-hirdetést, amiben az új-zélandi Burger King reklámozza vietnám burgerét. A hirdetésben szereplő emberek evőpálcikával próbálnak hamburgert enni.

maria’s little elbows on Twitter

So this is the new Burger King ad for a “Vietnamese” burger ok coolcoolcoolcoolcool CHOPSTICKS R HILARIOUS right omg etc 🙃🙃🙃🙃🙃🙃 https://t.co/zVD8CN04Wc

Mo kifejezte felháborodását az ázsiaiak sztereotipikus ábrázolása iránt. A tweet két nap alatt több mint 100 ezer megtekintést ért el.

Számos bolt harcba szállt a Dolce & Gabbana világmárkával

A Dolce & Gabbana shanghaji divatbemutatójához készített videója akkora botrányt kavart, hogy az eseményt végül le is mondták. A kampányvideón egy ázsiai modell látható, aki evőpálcikával próbál olasz ételt enni. Az olasz márkát rasszistának kiáltották ki a kínai követők. A botrány súlyosbodott, mikor Gabbana beszélgetése egy követővel napvilágra került.


A felhasználók is kiakadtak a Burger King reklámválasztásán. Többen fejezték ki, hogy belefáradtak már abba, hogy nevetség tárgyává teszik az evőpálcikákat, amit számos etnikai csoport használ Ázsiában. Sokan tartják érthetetlennek, egy nagy cég hogyan fogadhatta el a reklámot, pláne a Dolce & Gabbana-botrány után.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3