Eszem + Iszom GasztroArt A Dolce & Gabbana-botrány után most a Burger King...

A Dolce & Gabbana-botrány után most a Burger King állt elő rasszista reklámmal

Promóció

Miután tavaly decemberben a Dolce & Gabbana rasszista reklámja akkora botrányt kavart, hogy le kellett mondaniuk a Kínában tervezett divatbemutatót, azt gondolnánk, a cégek megtanulták, hogy nem helyes offenzív módon ábrázolni más kultúrákat. Úgy tűnik, a Burger King nem tanult a Dolce & Gabbana hibájából, írja a DesignTaxi.

Promóció

Egy koreai származású felhasználó, Maria Mo osztotta meg az Instagramon megjelenő Burger King-hirdetést, amiben az új-zélandi Burger King reklámozza vietnám burgerét. A hirdetésben szereplő emberek evőpálcikával próbálnak hamburgert enni.

maria’s little elbows on Twitter

So this is the new Burger King ad for a “Vietnamese” burger ok coolcoolcoolcoolcool CHOPSTICKS R HILARIOUS right omg etc 🙃🙃🙃🙃🙃🙃 https://t.co/zVD8CN04Wc

Mo kifejezte felháborodását az ázsiaiak sztereotipikus ábrázolása iránt. A tweet két nap alatt több mint 100 ezer megtekintést ért el.

Számos bolt harcba szállt a Dolce & Gabbana világmárkával

A Dolce & Gabbana shanghaji divatbemutatójához készített videója akkora botrányt kavart, hogy az eseményt végül le is mondták. A kampányvideón egy ázsiai modell látható, aki evőpálcikával próbál olasz ételt enni. Az olasz márkát rasszistának kiáltották ki a kínai követők. A botrány súlyosbodott, mikor Gabbana beszélgetése egy követővel napvilágra került.


A felhasználók is kiakadtak a Burger King reklámválasztásán. Többen fejezték ki, hogy belefáradtak már abba, hogy nevetség tárgyává teszik az evőpálcikákat, amit számos etnikai csoport használ Ázsiában. Sokan tartják érthetetlennek, egy nagy cég hogyan fogadhatta el a reklámot, pláne a Dolce & Gabbana-botrány után.

ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3