Alig egy hónap múlva, november 13–15. között jön a BUSH, Magyarország egyetlen kelet-európai zenei klubfesztiválja, ami éppen annyira szól a szakmának, mint az újdonságokra nyitott, igazi különlegességeket kereső közönségnek. A kulturális intézetekkel együttműködésben idén 15 ország 35 előadója érkezik a BUSH-ra. Aki nem akar lemaradni a jövő nagy tehetségeiről, az három estén át járhatja a belvárost, ahol láthatja a régió és a vendégország, Ausztria legfrissebb, legmenőbb előadóit. Litván lo-fi punk, budapesti szexi szörfrock, román kozmikus indie gitárcsapások között bolyongani, és a sétatávra eső budapesti klubokban elkapni a közeljövő meghatározó bandáit olyan lesz, mint három napon át élőben szörfözgetni a Spotify heti kaland zenéi között.

Kult rendezvénynek kult otthon

A koncerteket a város kultikus klubjaiban, a Lärm, Robot, Instant zegzugos termeiben, valamint a Beat on the Brat, a Toldi és az Ellátóház színpadain tartják. A konferenciának pedig idén a Fészek Klub ad otthont. Mivel igazi klubfesztiválról van szó, a helyek száma limitált, a jegyek pedig rohamtempóban fogynak. Érdemes tehát időben vásárolni, és hamar becsekkolni a koncertekre, hiszen könnyen lehet telt ház a legmenőbb előadók buliján.

Tafrob & Jay Diesel – Bratři jak se patří (official video)

Kupuj singl na iTunes: http://itunes.apple.com/cz/album/uz-to-pal/id547274573 Music video by Tafrob & Jay Diesel performing Bratři jak se patří. (C) 2012 PVP…

A hét koncerthelyszínen többek közt olyan előadók lépnek fel, mint a cseh Bratři. A prágai ikerpár elektronikában utazik, a dobos-szintis hangzás pedig messzire repítette őket. A duót az idei Tallin Music Weeken a tíz legjobb fellépő egyikének választották. A román VAMA együttes frontembere, Tudor Chirila hazájában népszerű színész, előadói képességeit pedig a színpadi performanszokban is kamatoztatja.

Vama Official Photo Credits Barna Nemethi 11
Vama Zenekar / Fotó: Némethi Barna

A tagok ízlésének és képzésének köszönhetően a banda teljes eklektikában utazik. Zenéjükben megtalálható a soft rock, az elektronika és a blues is. A fesztivál idei vendégországa Ausztria lesz, három osztrák fellépővel erősítve a line-upot.

Egyikük, a bécsi Pressyes az analóg szintik magányából lép ki most a fényre. A pszichedelikus popban utazó zeneszerző-énekes hátizsákkal járta be a világot, és távoli kultúrák élményeit gyúrta bele egészen különleges hangzásvilágába.

Az idei BUSH program magyar fronton is erősnek ígérkezik. Összesen hét hazai előadó mutatja meg, hogy nálunk is érdemes körülnézni a nemzetközi zenei ügynököknek.

Skeemers Studio 006
Skeemers / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

A Skeemers zenéjére tavaly felfigyelt a Stranger Things music supervisora, és azonnal le is igazolta őket az egyik sorozatához.

Dope Calypso, Deep Glaze, skeemers: Rám ugrott egy gorilla – Kritika

A bulit a Skeemers nyitotta. A 2015-ben alapult beach pop zenekar az év elején adta ki első nagylemezét, címmel. Zenélés a tengerparton, míg röplabdáznak és táncolnak a lányok – jellemezték a stílusukat the venice period egy interjúban. A Skeemeres zenéje valóban üdítő, hangulatuk könnyen átragad a hallgatóra.

A női frontemberrel zúzó surf rock bandának nem csak a zenéje forró, a róluk szóló posztot nemrég a Facebook szexuális jellegű tartalomnak minősítette. A Verzió Filmfesztivállal közös bulin játszik a KEXP után óriásivá nőtt The Qualitons, akik épp most készülő vadonatúj albumukról is mutat néhány dalt.

BUSH: Magyar zenékről mond véleményt Madonna és Kendrick Lamar producere

Az idei Budapest Showcase Hub (BUSH) szakmai programján vesz részt Philippe Weiss, a párizsi The Red Room stúdió egyik tulajdonosa. A világhírű producer mixelte már többek közt Madonna, a Red Hot Chilli Peppers, Kendrick Lamar és David Guetta számait is. bush fesztivál 2019 programok, bush kendrick lamar

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a BUSH konferencia programjába a nemzetközi szakma nagyjai érkeznek, hogy megvitassák a zenei élet kérdéseit. Philippe Weiss, Kendrick Lamar, Madonna és az RHCP mixere kelet-európai jelentkezők zenéit várja, amikről nyilvánosan mondja majd el véleményét. A limitált létszámú listening sessionre október 15-től lehet jelentkezni.

Szintén egyedüllálló és kis létszámú lesz Sally-Anne Gross workshopja. A Can music make you sick? című tanulmány szerzője arra keresi a választ, hogy miért gyakoribbak a mentális problémák és a depresszió a zenészek körében, illetve hogy ez jelenség hogyan orvosolható.

A független zenészek 73 százaléka tapasztal mentális betegséget

Egy svéd cég 1500 művész válaszait vizsgálta egy online kérdőívben március 21. és április 2-a között. A The 73 Percent Report címet viselő tanulmány szerint a kudarctól való félelem, az anyagi bizonytalanság, a nyomás és a magány felelnek a szegényes mentális egészség ért.

Ezek mellett sok hasznos tudást zsebelhetnek be a konferenciára jegyet váltó látogatók a fesztiválszervezés, rajongótoborzás, rádiós játszás témakörében is. De lesz kifejezetten magyar résztvevőknek szóló, az EU-s pályázatokra való sikeres jelentkezést segítő előadás is.

A részletes program és jegyinformáció a Budapest Showcase HUB hivatalos honlapján érhető el. Itt lehet jelentkezni a limitált férőhelyes szakmai előadásokra is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk