Megvásárlja a Buzzfeed a HuffPostot, a Verizon tőkével is beszáll

2005-ben a Buzzfeed vezetője, Jonah Perretti jelen volt a HuffPost megalapításánál, és most újra a szerkesztőség tagja lehet.

Papíron maradnának függetlenek

A Wall Street Journal szerint a részvénycsere mellett az előző tulajdonos, a Verizon tőkével is beszáll a Buzzfeedbe, azaz nem egyszerű felvásárlásról van szó – írja a 444.

Buzzfeed Huffington Post Megvasarlas
/ Fotó: Drew Angerer / Getty Images

A megállapodás érdekessége, hogy a Buzzfeedet vezető Jonah Perretti annak idején – 2005-ben – jelen volt a HuffPost megalapítása során, társalapítónak mondható. Így most egyszerre lesz a két vezető független lap vezetője, amint a tranzakció lezárul.

Peretti akkor távozott a HuffPosttól, amikor 2011-ben az AOL 315 millió dollárért megvásárolta a céget. 

Előremenekülés a lapok részéről

A Wall Street Journal szerint a részvénycsere mellett a Verizon tőkével is beszáll a Buzzfeedbe, azaz nem egyszerű felvásárlásról van szó. A lap azt írja, hogy a Buzzfeed és a HuffPost szerkesztősége között papíron függetlenek maradnak egymástól, ám valószínűleg lesz együttműködés, ahogy a két cég hirdetési szerződéseit is valószínűleg összefésülik majd Peretti keze alatt. 

Peretti azt nyilatkozta, hogy nagy előrelépést vár a HuffPost-tal való együttműködéstől, Arianna Huffington pedig, a HuffPost alapítója azt írta: nagy izgalommal várja Peretti visszatérését a lap vezetésébe.

Az üzlet egyfajta előremenekülés is a felek részéről: a közösségi média elszívóereje által sújtott online hírszolgáltatókat súlyosan érintette a koronavírus-járvány, több nagy lapnál 50 százalékos nagyságrendben estek vissza hirdetői bevételek, így a Buzzfeed mellett a Vice is leépítésekre és fizetéscsökkentésre kényszerült, emlékeztet a 444.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból