Calvin Harris nemrégiben posztolt egy 2014-ben történt halálközeli élményéről a Twitter-oldalán. Elmondása szerint újra kellett éleszteni. 

Régi történet

Calvin Harris a Dancing Astronaut Twitter-bejegyzésére reagált, amiben egy fotó volt látható a 36 éves, skót DJ-ről, amint épp a Las Vegas-i Electric Daisy Carnival eseményén vesz részt. 

Calvin Harris Szivritmuszavar
Calvin Harris Szívrirtmuszavarban Szenved / Fotó: Getty Images

Kommentjében elárulta, érdekes évet írt akkor. 2014-ben ugyanis újra kellett éleszteni, miután gondok akadtak szíve működésével, írja a Honey. 

Életmódbeli váltás

Harris abban az évben számtalan fellépést mondott le, még a MTV European Music Awards rendezvényén sem vett részt. A mulasztásokat azzal indokolta, hogy problémája van a szívével, és a események helyett inkább megpróbálja kideríteni gyógyíthatók-e a rendellenesség. Később kiderült, a DJ szívritmuszavarban szenved. A diagnózis következtében Calvin Harris lemondott az alkoholfogyasztásról, életvitelében jelentős változásokat eszközölt. Ezek nagy része hangulatilag is meghatározta az alkotót, a Summer slágere zenei pályafutásának egy fordulópontjának tekinthető. A BBC Radio-nak 2009-ben beszámolt turné közbeni alkoholfogyasztási szokásairól. A Jack Daniels üvegek mindig körülötte voltak, amik nagy befolyásolták munkáját és egészségét. 

A Sziget Fesztivál szervezője örülne a belga módszernek

Még március közepén közleményt adott ki a Sziget Fesztivál, ahol előrevetítették, lehetséges, hogy elmarad. Azonban a kormány múlt héten, április 30-án hozott rendelete alapján már hivatalossá vált. Mint ismert, 500 főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.

A DJ-t idén, a 2020-as Sziget Fesztivál fellépői közt is láthattuk volna, ha a pandémia közbe nem szól. Sok más külföldi zenei eseményhez hasonlóan a Sziget is elmarad, a veszteségbe akár bele is rokkanhatnak a szervezők. A koronavírus okozta nehézségeket sok zenész otthoni koncertekkel próbálta enyhíteni. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet