Camila Cabello koncertjén rasszizmus- és fegyvertartás-ellenes mozgalmak videóit vetítették

Már nem ritka eset, hogy a populáris kultúra alakjai állnak be társadalmi kérdések mozgalmai mögé. Ezúttal Camila Cabello adott helyet koncertjén amerikai mozgalmak hangjainak.

Az énekesnő koncertjén a Something’s Gotta Give című számát adta elő. Eközben a háttérben a Black Lives Matter és a March For Our Lives tüntetések felvételeit játszották le. Előbbi mozgalom az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért, utóbbi pedig a fegyvertartás szabályainak szigorításáért küzd.

No Title

Camila Cabello performs “Something’s Gotta Give” while the big screen shows video of Emma Gonzalez, MLK, #MarchForOurLives and #BlackLivesMatter activists, migrants crossing the border, and more (some not in this video) pic.twitter.com/RkasEUEX2W

A kubai-amerikai énekesnő koncertjén olyan üzenetek transzparenseit láthattuk, mint „Menekülteket szívesen látjuk itt” vagy „Soha többé”. Levetítettek felvételeket fegyvertartás ellenes aktivistákról, mint Emma Gonzalez és Naomi Wadler, a Trump ellen felvonuló nők menetéről, menekültekről az amerikai határnál és Martin Luther Kingről is.

Hírességek bírálják Trumpot a Twitteren, terjed a #TrumpMondjonLe hashtag

A #TrumpMondjonLe (#TrumpResign) hashtag trendivé vált az amerikai Twitteren, fél millió felhasználó használta a napokban. Emellett számtalan híresség is hangot adott véleményének az amerikai elnökről. Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak.


A dal felvezetésében Cabello nem tett semmilyen politikai megjegyzést, bár arra kérte közönségét, „válasszák a szeretetet a félelem helyett”. Maga a szám sem titulálható nyílt politikai véleménynyilvánításnak, bár elhangzik benne, hogy „valaminek meg kell változnia” és „mostanra már tudnunk kéne”. A Variety szerint Cabello korábbi koncertjein is vetített már le hasonló felvételeket, amit a közönség ujjongással fogadott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból