Lenyűgöző alkotások színesítik meg a londoni emberek mindennapjait

Camille Walala művésznek köszönhetően a London Design Festival egyik látványos eleme lett a Walala Lounge szabadtéri alkotás, írja a Fubiz.

A 2019-es London Design Festival alkalmából a francia dizájner Camille Walala megszínesítette a brit főváros utcáit.

camille walala London Design3
A londoniak boldogan vették birtokukba Walala alkotásait / Fotó: Fubiz

“A városok nagyon szürkék tudnak lenni, amely néha nyomasztó érzés. Változtatni akartam ezen, milyen érzés lenne egy nagyvárosban élni, ha egy kis színt viszünk bele és ezzel együtt egy kicsit felvillanyozzuk az emberek mindennapjait” – magyarázta az alkotó.

A londoni South Molton utca egy hét erejéig Walala társalgószobájává avanzsált. A színes utcai bútoroknak, grafikai elemeknek köszönhetően, aki végigsétál az utcán úgy érezheti, hogy egy lenyűgöző színkavalkád folyosóján halad keresztül.

Orbán Viktor a Galaxis önzője lett – Ezek a plakátok nyerték az idei ARC kiállítás díjait

A beérkező közel nyolcszáz pályamunka sorsáról 19 szakemberből álló zsűri döntött. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2019. szeptember 27-én, a megnyitón kerültek átadásra. – ezekkel a gondolatokkal hirdették meg idén nyár elején a szervezők a Klímariadó! üzenethez kapcsolódóan az immáron 19. ARC közérzeti plakátkiállítást.

A tíz egyedileg tervezett színes padnak köszönhetően egy szabadtéri nappali elevenedett meg a városban, amely tökéletes összhangban van a környező építészeti elemekkel.

színes aszfalt
Színes aszfalt Budapesten / Fotó: Krénn Imre

A magyar főváros sem marad le sokkal a London mögött a vidám utcai alkotások terén, hiszen már évek óta találkozhatunk mi is Budapest aszfaltját színesítő műremekekkel.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból