A koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványt támogatja a tavaly összegyűjtött adományokkal a debreceni Campus Fesztivál – jelentette be Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kedden a nagyerdei víztoronyban tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelképesen át is adta a támogatást Herczegh Anitának, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

A fesztiválon összegyűjtött adományokat minden évben jótékonyságra fordítják

Miklósvölgyi Péter emlékeztetett arra, hogy a fesztivál nyitófogadásán összegyűjtött adományokat évről évre jótékonysági célra ajánlják fel. A tavaly összegyűlt 6,5 millió forinttal a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány munkáját támogatják – tette hozzá.

Herczegh Anita tavaly tavasszal férjével, Áder János köztársasági elnökkel a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítettek, és azzal szembesültek, hogy a számuk már akkor elérte a félezret. Az árván maradt gyerekek nagy száma miatt önálló alapítványt indítottak Regőczi Alapítvány névvel.

Tavaly áprilisban jelentették be a Regőczi Alapítvány megalakulását, és megindultak a támogatások is. Eleinte csak önkéntesekkel dolgoztak, mára négy alkalmazottjuk van, köztük egy Covid-özvegy, aki három gyerekkel maradt magára, amikor koronavírusban meghalt a férje.

Herczegh Anita elmondta azt is, hogy jó együttműködést alakítottak ki az elmúlt időszakban a Karitatív Tanács tagjaival, önkormányzatokkal, állami szervezetekkel annak érdekében, hogy hosszú távon tudják segíteni az árván vagy félárván maradt gyerekeket.

A Campus Fesztivál az Áder-féle Regőczi Alapítványnak ítélte meg az adományt

Mint kiemelte, már több mint ezer gyereket támogat az alapítvány, tavaly még egyszeri gyorssegélyeket adtak, idén már a rászorultság mértékében havi rendszeres támogatást nyújtanak.

A hosszú távú, személyre szóló támogatás azt jelenti, hogy például az idén született árvát a felnőtté válásig vagy felsőfokú tanulmányai befejezéséig támogatják, amihez évente sok százmillió forintot kell összegyűjteni – mutatott rá Herczegh Anita, aki köszönetet mondott a Campus Fesztivál felajánlásáért.

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi tagja a szociális mellett a lelki segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy szervezetté kell tenni azt. Önként jelentkező szakembereket is várnak, akik részt vállalnának ebből a szolgálatból – fűzte hozzá.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere, a helyi karitatív testület társelnöke elmondta: a 32 tagszervezetet tömörítő testületben több, mint ötszáz önkéntes dolgozik, és tízezernél több embernek, köztük a Covid miatt megcsonkult családoknak segítettek a teljes járványügyi zárlat idején.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet