Nézem Walkman Campus2018: Fesztivál a Tiszán túl

Campus2018: Fesztivál a Tiszán túl

Promóció

Ellátogattunk Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiváljára, ami itteni szemmel a Campus Fesztivál csúcsfesztiválnak minősül. Tapasztalataink szerint többen voltak a hazaiak, mint a külföldiek, bár, mint tudjuk, a Debreceni Egyetemen a legmagasabb a külhoni hallgatók száma.

Promóció
- Advertisement -

A Campus Fesztivál 11. alkalommal került megrendezésre a Cívisvárosban. A Campus Fesztivál folyamatos fejlődésen ment keresztül, melynek köszönhetően már nem csak egyetemisták és fiatalok érezhették jól magukat, hanem családok és idősebb generációk is kikapcsolódhattak. A látogatók száma megdöntötte a tavalyi jubilemi rekordot, idén 108 ezer látogató élvezhette a magas színvonalú programokat.

A gigafesztiválokhoz képest konszolidált jegyárak a jellemzőek (bár a napijegyek ára az előbbiekhez képest jelentősen emelkedtek, valamint hiányoltuk az éjszakai jegy opciót is). Egy 3 napos bérlet 24. 990 forintba került, ez a régió gazdasági viszonyaihoz képest is elfogadható.

Campus Fesztivál, avagy Kelet-Magyarország csúcsfesztiválja / Fotó: A rendezvény hivatalos Facebook-oldala

Nyugati kényelem és keleti izgalom

A Campusnak a 2014-ben átadott, rendkívül impozáns Nagyerdei Stadion területe adott otthont, ami a város bármely pontjáról könnyen megközelíthető. Sőt, a helyi infrastruktúra is ehhez igazodik. A színpadok a stadion köré voltak felállítva, melyet mi igazán díjaztunk abból a szempontból, hogy az összes helyszín az ember útjába került, ha tett egy jóóóóóóó nagy kört.

A főbejárat az eddigiekhez képest változott, a kollégiumtól távolabb esett, de ez nem okozott túl nagy próblémát megközelíthetőség szempontjából. Akiknek nem volt kedve sátorozni kedvező áron hozzájuthattak kollégiumi szobához.

Összesen 70 látogatható helyszínt állítottak fel: 30 attrakciós pont, 18 közérdekű helyszín, 19 programhelyszín.

A Campus Fesztivál idén még több látogatót fogadott / Fotó: A feszt hivatalos Faceook-oldala

Fellépők igazodtak a helyi kulturális szokásokhoz, sztárvendég volt a Tankcsapda, Punnany Massif, Ákos, Majka és Curtis, Margaret Island. Azonban a legnagyobb részvételi aránnyal mégis Scooter és az amerikai RnB szupersztár, Akon koncertje büszkélkedhetett.

Jó a biztonság, de hol az “infláció” ?

A majálisi rendvénnyel szemben, itt kiváló biztonsági szolgálat volt. Az őrök nem csak a szabályokkal, de a helyszínekkel, időpontokkal és fellépőkkel kapcsolatban is felkészültek voltak, bármilyen kérdéssel és kéréssel nyugodtan fordulhattunk hozzájuk.

Scooter lassan már “hazajár” Magyarországra / Fotó: A Campus Fesztivál hivatalos Facebook-oldala

A délelőtti és délutáni órákban a területen nagyszámú rendőri jelenlét biztosította a felhőtlen szórakozást. A belépés, jegyvásárlás, csomagmegőrzés feltűnően gördülékenyen ment a látogatók számához képest, sehol sem “kígyóztak kígyók”.

Kultúra és jótékonyság

Idén örömmel láttuk, hogy nem csak a könnyűzenének és a bulinak ad helyet a fesztivál, hanem színes kultúrális és családi programokon lehetett részt venni. Ez ugyan az utóbbi években rendre jelen volt, ám azt tapasztalni, hogy e területre is hangsúlyt fektetnek a fejlesztéseket, növekedést illetően.

Szétslammeltte a pódiumot a DebreSlam is, akik minden délután 19 órától kápráztatták el rímeikkel a nagyérdeműt.

A szervezők úgy gondolták, hogy csatlakoznak a Dreamnight rendezvénysorozathoz, melynek keretében nyitottak egy számlát, amire igen jelentős összeg, 4 millió forint gyűlt össze, hogy szebbé tegyék a hátrányos helyzetű gyermekek életét.

Buli és hangulat

Egy fesztivál azért mégiscsak a buliról és az azt övező hangulatról szól. Ebben a tekintetben a Campus Fesztivál méltán emelkedik a nagyok közzé, mert erre panasz nem lehet, még akkor sem ha a bokánk bicsaklik a rengeteg eldobott műanyagpohártól.

Akon már félmeztelenre vetkőzött / Fotó: A Campus Fesztivál hivatalos Facebook-oldala

Akon egyértelműen a szombati nap csúcspontjára tehető. A 22:40-es kezdéshez képest, mindössze csak 20 perces csúszásba voltak, ami, azért valljuk be, az amerikai sztárokhoz képest elég “baráti”.

A bemelegítés után Akon csakhamar félmeztelenre vetkőzött, amellyel megis alapozta a gyengébbik nem hangulatát.

Nemsokkal ezután egy hatalmas buborékba beugrott a tömegbe és kézről kézre járt. Amikor kiszállt, lelocsolta magát, majd a közönséget, végül a színpadon lévő összes zenészt is. Ünnepeltünk egy születésnapot is a férfiak szerencséjére. Akon felhívott a közönségből 5 hölgyet, és kedveskedve régi barátjának, megkérte a vendégeket, hogy táncoljanak a születésnaposnak, ami féktelen twerkelésbe torkollott.

A partihelyszíneken csak ezután kezdődött a hangulat, ami hajnalig tartó bulival zárult, azonban az 5 órási lights-off sok embert, többek között minket is elkeserített, hiszen a jó buliból sosem elég!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3