Visszatért Abdellatif Kechiche a Cannes Filmfesztivál helyszínére. Ám botrányba fulladt a rendező legújabb, Mektoub, My Love: Intermezzo filmjének vetítése.

Botrányba fulladt Abdellatif Kechiche visszatérése Cannes-ba. Hat évvel az Adéle élete 1-2. fejezet című filmjének fődíja után a tunéziai származású francia rendezőnek a hivatalos versenyprogramba meghívott Mektoub, My Love: Intermezzo című filmjét olyannyira negatívan fogadta a csütörtök esti bemutatón a közönség, hogy a főszerepet alakító Ophélie Bau még a vetítés alatt távozott a teremből. A rendező elnézést kért a nézőktől.

Abdellatif Kechiche Rendező Cannes 2019 Botrány
Abdellatif Kechiche (Balról A Harmadik), Hafsia Herzi (Jobbról A Harmadik), Salim Kechiouche (Jobbról A Második) És A Vendégék A Cannes Fesztiválon / Fotó: Afp / Christopher Simon

Az alkotás Kechiche előző filmjeihez hasonlóan sokakat megbotránkoztatott, elsősorban amiatt, ahogy a rendező a színésznőit kiszolgáltatott helyzetekbe hozza, és a hollywoodi szexuális botrányok után elfogadhatatlan módon filmezi. A premierről a vetítés alatt tömegesen távoztak a nézők.

A 3 és fél órás film – amelynek első része 2017-ben a velencei fesztiválra kapott meghívást – egy dél-franciaországi tengerparti diszkóban játszódik, ahol helyi fiatalok és ott nyaraló párizsiak flörtölnek egymással. A táncolást csak egy negyedórás, pornófilmbe illő szexjelenet szakítja meg egy mosdóban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Számoltam a képeket, amelyek feneket mutatnak. 178 jött össze. Ha ezeket nem számoljuk, akkor a film körülbelül húsz percig tart[/perfectpullquote]

írta Anais Bordages kritikus a Twitteren.

No Title

No Description

“Igen, a szexjelenetet úgy irányítja a nő, ahogy azt ritkán látni moziban. Igen, Kechiche istenként filmezi a fiatalokat, a vágyat. De ezt a filmet teljesen elutasítom, mert csak a nőgyűlölő tekintet brutalitását látom benne” – írta Gwennaelle Masle szintén a Twitteren.

Philippe Rouyer francia kritikus viszont úgy látja, hogy a rendező radikális megoldást választott, és a “vágyak őrült éjszakáját” filmezte egy diszkóban, amelyhez gratulált valamennyi színésznek.

A díszbemutató végén hajnali fél 2-kor a rendező zavarában csak annyit mondott: “Elnézést kérek, hogy ilyen sokáig itt tartottam önöket, és nem szóltam előre. Elmegyek”, majd távozott. Amikor a fények felgyulladtak, akkor a főszereplő Ophélie Bau már nem is ült a helyén, pedig a vetítés előtt a szereplőgárda többi tagjával ő is felvonult a vörös szőnyegen.

Alain Delon életműdíja miatt botrányba fulladt a cannes-i filmfesztivál sajtótájékoztatója

Védekezésre kényszerült hétfői sajtótájékoztatóján Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója, miután egy interneten megjelent petícióban azt kérték a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki “a rasszista, homofób és nőgyűlölő” Alain Delon színészt. alain delon botrány, alain delon cannes, alain delon homofób

A fiatal színésznő péntek délelőtt sem jelent meg a film sajtótájékoztatóján, amit a produkció azzal indokolt, hogy elutazott egy forgatásra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megpróbáltam megmutatni azt, ami engem felráz, a testeket, a hasakat. Számomra az élet, a szerelem, a vágy, a fájdalom, a zene, a test ünneplése a legfontosabb. Továbbá az, hogy ennek megmutatására egy lehető legszabadabb filmes kísérletet tegyek[/perfectpullquote]

– mondta Abdellatif Kechiche a sajtótájékoztatón.

MEKTOUB MY LOVE Official Trailer (2018) Teen Movie HD

MEKTOUB MY LOVE Official Trailer (2018) Abdellatif Kechiche, Hafsia Herzi Teen Movie HD © 2018 – Pathe Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, A…

“A test varázsát filmezem, jóllehet nem mindenki érzi át azt az érzést, amelyet megpróbálok átadni” – hangsúlyozta a rendező. Hozzátette, a színészei nem féltek átlépni a határokat, és kilépni a komfortzónájukból a forgatáson.

Abdellatif Kechiche visszatérését a fesztiválra nagy várakozás előzte meg. Mint ismeretes 2013-ban, néhány nappal azután, hogy a zsűri az Arany Pálmát az Adéle élete 1-2. fejezet című filmért megosztva ítélte oda a rendezőnek és a két főszerepet alakító Léa Seydoux-nak és Adele Exarchopoulosnak. A két színésznő közleményben ítélte el a forgatás szerintük szörnyű körülményeit. A rendező ellen egyébként egy 29 éves nő panasza nyomán a közelmúltban vizsgálat is indult szexuális zaklatás gyanújával. Egyelőre Abdellatif Kechiche-t még nem hallgatták meg az ügyben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet