Közeleg a Cannes Filmfesztivál, ahol Isabelle Huppert ismét jelen lesz az eseményen. Huppert már legalább két tucat filmben szerepelt, amelyek közül többet is kiválasztott Cannes. Mostani, Frankie című alkotásával is bekerült a programba, amelyben angolul beszél. Erre majdnem 40 éve nem volt példa.

Isabelle Huppert az elmúlt évtizedekben bizonyította, hogy minden idők egyik legjobb francia színésznője. Tizenhat alkalommal jelölték Cézár-díjra, amit francia Oscar-díjként is szoktak emlegetni, hétszer jelölték Moliére-díjra, valamint 2018-ban Oscar-díjra az Áldozat? című filmjéért. Ez már önmagában elég, hogy elhiggyük: ha valamiben Isabelle Huppert szerepel, érdemes rá jegyet váltani.

Methode Times Prod Web Bin D1255B26 5B48 11E7 Ad31 8E588690Cd15
Tehetségét Már Több Produkcióban Bizonyította / Fotó: The Times

A Frankie című alkotásban egy súlyosan beteg nőt, Frankie-t, a filmsztárt alakítja, aki összehívja férjét, ex-férjét, fiát, mostohalányát és egy jó barátját, hogy vele legyenek, amikor szembenéz a halállal. A forgatókönyvet Ira Sachs és Mauricio Zacharias írták. A film igazi nemzetközi produkció lett, ír, brit, belga, francia és amerikai színészekkel, producerei francia, portugál és svájci nemzetiségűek.

Alain Delon életműdíja miatt botrányba fulladt a cannes-i filmfesztivál sajtótájékoztatója

Védekezésre kényszerült hétfői sajtótájékoztatóján Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója, miután egy interneten megjelent petícióban azt kérték a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki “a rasszista, homofób és nőgyűlölő” Alain Delon színészt. alain delon botrány, alain delon cannes, alain delon homofób

Az ilyen alkotások azért is szívmelengetők, mert a kultúrák keveredéséből általában jó dolgok szoktak létrejönni. Huppert mellett pedig olyan színészeket láthatunk, mint Marisa Tomei, Greg Kinnear vagy Vinette Robinson. A helyszín Sintra, Portugália, amely villáiról, gyönyörű kertjeiről és mesebeli tájairól híres. Remélhetőleg, az alkotás Magyarországra is jön.

Íme, az első előzetes a filmről:

‘Frankie’ – first trailer for Ira Sachs’ Cannes Competition title starring Isabelle Huppert

The first trailer for Ira Sachs’ Cannes Competition title Frankie. The film stars Isabelle Huppert as a famous French actress, who after learning she has onl…

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet