Közeleg a Cannes Filmfesztivál, ahol Isabelle Huppert ismét jelen lesz az eseményen. Huppert már legalább két tucat filmben szerepelt, amelyek közül többet is kiválasztott Cannes. Mostani, Frankie című alkotásával is bekerült a programba, amelyben angolul beszél. Erre majdnem 40 éve nem volt példa.

Isabelle Huppert az elmúlt évtizedekben bizonyította, hogy minden idők egyik legjobb francia színésznője. Tizenhat alkalommal jelölték Cézár-díjra, amit francia Oscar-díjként is szoktak emlegetni, hétszer jelölték Moliére-díjra, valamint 2018-ban Oscar-díjra az Áldozat? című filmjéért. Ez már önmagában elég, hogy elhiggyük: ha valamiben Isabelle Huppert szerepel, érdemes rá jegyet váltani.

Tehetségét már több produkcióban bizonyította / Fotó: The Times

A Frankie című alkotásban egy súlyosan beteg nőt, Frankie-t, a filmsztárt alakítja, aki összehívja férjét, ex-férjét, fiát, mostohalányát és egy jó barátját, hogy vele legyenek, amikor szembenéz a halállal. A forgatókönyvet Ira Sachs és Mauricio Zacharias írták. A film igazi nemzetközi produkció lett, ír, brit, belga, francia és amerikai színészekkel, producerei francia, portugál és svájci nemzetiségűek.

Alain Delon életműdíja miatt botrányba fulladt a cannes-i filmfesztivál sajtótájékoztatója

Védekezésre kényszerült hétfői sajtótájékoztatóján Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója, miután egy interneten megjelent petícióban azt kérték a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki “a rasszista, homofób és nőgyűlölő” Alain Delon színészt. alain delon botrány, alain delon cannes, alain delon homofób

Az ilyen alkotások azért is szívmelengetők, mert a kultúrák keveredéséből általában jó dolgok szoktak létrejönni. Huppert mellett pedig olyan színészeket láthatunk, mint Marisa Tomei, Greg Kinnear vagy Vinette Robinson. A helyszín Sintra, Portugália, amely villáiról, gyönyörű kertjeiről és mesebeli tájairól híres. Remélhetőleg, az alkotás Magyarországra is jön.

Íme, az első előzetes a filmről:

‘Frankie’ – first trailer for Ira Sachs’ Cannes Competition title starring Isabelle Huppert

The first trailer for Ira Sachs’ Cannes Competition title Frankie. The film stars Isabelle Huppert as a famous French actress, who after learning she has only months to live, gathers her family for one last holiday in Sintra, Portugal. Brendan Gleeson, Marisa Tomei, Jérémie Renier, Pascal Greggory, Ariyon Bakare, Vinette Robinson and Greg Kinnear co-star.