Nézem Film Cannes-ban már látható Wim Wenders pápáról szóló dokumentumfilmje

Cannes-ban már látható Wim Wenders pápáról szóló dokumentumfilmje

Promóció

A híres német rendező nem Ferenc pápáról akart filmet csinálni, hanem vele. A Pope Francis: A Man of His Word című dokumentumfilm egy egyedülálló ember bensőséges portréja.

Promóció
- Advertisement -

Wenders 2013 óta dolgozott a 96 perces alkotáson, amit vasárnap este versenyen kívül mutattak be a Cannes-i Filmfesztiválon.

A film Assisi Szent Ferenc történetével kezdődik. Majd megidéződik a rendező klasszikussá vált műve, a Berlin felett az ég és a A Föld sója, amelyben a brazil fotográfus, Sebastiao Salgado tiszteleg bolygónk szépsége előtt. Elmélkedések az időről.

A kamera végigkíséri Jorge Mario Bergoglio-t, ahogyan elhagyja a pápai konklávét, és a Szent Péter Bazilika erkélyére lép – ezek az első pillanatai újonnan megválasztott Ferenc pápaként.

Ezután a film világ körüli utat tesz meg a katolikus egyházfővel: Rio de Janeiro veszélyes nyomornegyedében járunk, Róma külvárosának egyik lepusztult cigány telepén, aztán a hurrikán-sújtotta Fülöp-szigeteken. Emellett ragyogó, eddig kiadatlan  felvételeket is láthatunk a vatikáni gyűjteményből.

Pár másodpercig híres emberek is feltűnnek a vásznon, akikkel találkozott Ferenc pápa: Donald Trump, Barack Obama, Vlagyimir Putyin, Angela Merkel.

Jelenet a filmből / Fotó: Deutsche Welle

De egyszerű emberekkel is szívesen találkozik. Az egyik jelenetben Rióban halad el a tömeg mellett pápamobilján, amikor Ferenc pápa hirtelen megállítja az autót. Észrevesz egy idős apácát, akivel 1969-ben találkozott. Hosszan ölelik egymást. Maria Eufemia nővér később ezt mondja a kamerába csillogó szemmel: “Isten küldte a pápát, akire a világnak éppen nagy szüksége van.” A dokumentumfilm tele van hasonlóan magható pillanatokkal.

Előkerülnek fontos kérdések is, úgymint az egyházon belüli zéró tolerancia a pedofíliával szemben.

“Az egyháznak meg kell büntetnie a bűnöst” – mondja Ferenc pápa a filmben.

Íme, a dokumentumfilm hivatalos előzetese:

POPE FRANCIS – A MAN OF HIS WORD – Official Trailer [HD] – In Theaters May 18

Watch the official trailer for Wim Wenders’ new film, Pope Francis – A Man of His Word. “Pope Francis – A Man of His Word,” is intended to be a personal journey with Pope Francis, rather than a biographical documentary about him.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3