Cardi B felszólította a férfi rappereket, hogy beszéljenek Breonna Taylor haláláról

Cardi B lelkesen kiáll Breonna Taylor ügye mellett és erre biztatja férfitársait is.

Fontosnak tartja Breonna Taylor ügyét

A jótékonykodó Cardi B nagy figyelmet fordít a 26 éves mentős, Breonna Taylor ügyének, akit rendőrök lőttek le márciusban Kentuckyba, írja a Dazed. A nő halála országos felháborodást eredményezett, George Floyd meggyilkolása mellett Taylor is emblematikus figurája lett a Black Lives Matter-tüntetéssorozatnak.

Cardi B Breonna Taylor Halala
Cardi B Igazságot Követel / Fotó: Rich Fury

Az énekesnő kommentjeiből kiolvasható, hogy azt szeretné, ha több férfi rappertársa is felemelné hangáját Taylor halála ellen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy olyan fiatal nő, mint Breonna Taylor, úgy néz ki, mint aki a zenéiteket hallgatja. Úgy néz ki mint, aki a rajongótok volt. Fel kell karolnotok az ügyét[/perfectpullquote]

– érvelt Cardi B.

Taylor egy rajtaütés során halt meg, amikor a Louisville-i rendőrség rátört az otthonában. A jelentés szerint tűzharc bontakozott ki és Taylor nyolc lövést kapott.

Breonna Taylor Halala
Tisztázatlan Körülmények Között Hunyt El Breonna Taylor / Fotó: Taylor-Család Magánarchívum

„Ez megőrjít engem. Amit vele műveltek, az nagyon felcsesz. Tényleg felbasz. Hol a bocsánatkérés? Miért nincsen börtönben a rendőr? Milyen bűnt követett el? Ez egy bűncselekmény. És nincs bocsánat. Nincs videó síró rendőrökről. Ez kibaszás. Nem teszem ezt. Nem teszem azt. Semmi. Ez semmi. Azt sem tudom, hogy az anyja hogyan képes emelt fővel járni. Hihetetlen” – fakadt ki Cardi B.

Több sztár is a követeli az igazságot

Cardi B már korábban csatlakozott a Breonna Taylor számára igazságot követelőkhöz a közösségi médián, mindezt olyan sztárok oldalán, mint a Floyd igazságát is követelő Beyoncé, aki egy nyílt levelet írt a Kentucky főállamügyésznek. A mozgalomhoz csatlakozott még többek között a Kampókéz producere, Jordan Peele, Ava DuVernay.

Barbra Streisand Disney-részvényekkel lepte meg George Floyd lányát

A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd hatéves kislánya a hétvégén osztott meg egy posztot Instagram-oldalán. A képen egy levelet és bizonylatot tart a kezében, a képaláírásban pedig a színész-énekesnőnek mond köszönetet azért, amiért Disney-részvényes lehet – írja a The Hollywood Reporter .

Egy petícióban több mint 10 millióan követelik az ügyben résztvevő rendőrök felelősségre vonását és Taylor családjának pedig kártérítést, amiért ártatlanul hunyt el gyermekük.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból