Követem Élet + Stílus Cardi B felszólította a férfi rappereket, hogy beszéljenek Breonna...

Cardi B felszólította a férfi rappereket, hogy beszéljenek Breonna Taylor haláláról

Promóció

Cardi B lelkesen kiáll Breonna Taylor ügye mellett és erre biztatja férfitársait is.

Fontosnak tartja Breonna Taylor ügyét

Promóció
- Advertisement -

A jótékonykodó Cardi B nagy figyelmet fordít a 26 éves mentős, Breonna Taylor ügyének, akit rendőrök lőttek le márciusban Kentuckyba, írja a Dazed. A nő halála országos felháborodást eredményezett, George Floyd meggyilkolása mellett Taylor is emblematikus figurája lett a Black Lives Matter-tüntetéssorozatnak.

Cardi B igazságot követel / Fotó: Rich Fury

Az énekesnő kommentjeiből kiolvasható, hogy azt szeretné, ha több férfi rappertársa is felemelné hangáját Taylor halála ellen.

Egy olyan fiatal nő, mint Breonna Taylor, úgy néz ki, mint aki a zenéiteket hallgatja. Úgy néz ki mint, aki a rajongótok volt. Fel kell karolnotok az ügyét

– érvelt Cardi B.

Taylor egy rajtaütés során halt meg, amikor a Louisville-i rendőrség rátört az otthonában. A jelentés szerint tűzharc bontakozott ki és Taylor nyolc lövést kapott.

Tisztázatlan körülmények között hunyt el Breonna Taylor / Fotó: Taylor-család magánarchívum

„Ez megőrjít engem. Amit vele műveltek, az nagyon felcsesz. Tényleg felbasz. Hol a bocsánatkérés? Miért nincsen börtönben a rendőr? Milyen bűnt követett el? Ez egy bűncselekmény. És nincs bocsánat. Nincs videó síró rendőrökről. Ez kibaszás. Nem teszem ezt. Nem teszem azt. Semmi. Ez semmi. Azt sem tudom, hogy az anyja hogyan képes emelt fővel járni. Hihetetlen” – fakadt ki Cardi B.

Több sztár is a követeli az igazságot

Cardi B már korábban csatlakozott a Breonna Taylor számára igazságot követelőkhöz a közösségi médián, mindezt olyan sztárok oldalán, mint a Floyd igazságát is követelő Beyoncé, aki egy nyílt levelet írt a Kentucky főállamügyésznek. A mozgalomhoz csatlakozott még többek között a Kampókéz producere, Jordan Peele, Ava DuVernay.

Barbra Streisand Disney-részvényekkel lepte meg George Floyd lányát

A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd hatéves kislánya a hétvégén osztott meg egy posztot Instagram-oldalán. A képen egy levelet és bizonylatot tart a kezében, a képaláírásban pedig a színész-énekesnőnek mond köszönetet azért, amiért Disney-részvényes lehet – írja a The Hollywood Reporter .

Egy petícióban több mint 10 millióan követelik az ügyben résztvevő rendőrök felelősségre vonását és Taylor családjának pedig kártérítést, amiért ártatlanul hunyt el gyermekük.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3