Amikor Carlos Serafin meghallotta, hogy a 10 éves Ma’Lyiah beleesett a jeges vízbe, egy pillanatig sem habozott, hogy kockára tegye az életét a kislányért.

Az Illinois állambeli férfit hősnek titulálták, miután életét vesztette, amikor beugrott egy befagyott tóba, hogy megmentse az unokáját – írt a Daily Mail.

A baleset 2021. január 15-én történt. A 10 éves Ma’Lyiah alatt akkor szakadt be a jég, amikor a család két kutyája után szaladt a tavon – mesélte a lány nagy-nagynénje, Amanda Beals. Amikor Serafin meghallotta, mi történt, azonnal kirohant, hogy megmentse a gyereket.

Beals elmesélte, hogy Ma’Lyiah és a nővére, Bailey szokás szerint a család hat kutyáját sétáltatták, amikor két kutya elszabadult, és a befagyott tó felé szaladt. Ma’Lyiah a kutyák után szaladt, de beszakadt alatta a jég.

Kapcsolódó cikk

Bailey azonnal beszaladt a házba segítségért, és a gyerekek nagyapja, Carlos Serafin, valamint a férfi egyik testvére, Bill Croy azonnal kirohantak. Mire Beals is megérkezett, Ma’Lyiah és Serafin is a víz alatt voltak, és Croy, aki próbálta betörni a jeget, hogy megtalálja őket, azt mondta a nőnek, hogy nem tud hozzájuk férni.

Szerencsére a Lincoln Fire Dive Teamnek sikerült megmentenie Ma’Lyiaht, de bár Serafint is kihúzták a víz alól, nem tudták újraéleszteni. „A helyi kórház sokáig dolgozott Carloson, és mindent megpróbált, de sajnos túl sokáig volt a jég alatt, és nem tudták újraéleszteni” – olvasható a GoFundMe oldal leírásában, amit azért hoztak létre, hogy pénzt gyűjtsenek Ma’Lyiah kórházi kezelésére és Serafin temetésére. A család egyik kutyája, Horchata, szintén életét vesztette a balesetben.
Carlos Serafin Aki Megmentette Unokáját Fagyós Tóba Esett Hősi Halál1
/ Fotó: Carlos Serafin Unokája Ma'liyah A Gofundme Oldaláról

„Carlos beugrott a tóba egy seprűnyéllel, hogy megpróbálja megmenteni Ma’Lyiaht, de ő már a jég alatt volt, és hamarosan Carlos is alámerült” – írta Amanda Beals az adománygyűjtő oldalon. „Bill feltörte a jeget, hogy megpróbáljon eljutni mindkettőjükhöz, de nem találta őket. A kutyák is a tóban voltak, és megpróbáltak mindenkit kimenteni” – tette hozzá.

„Ma’Lyiah jelenleg nem mutat semmilyen agyi aktivitást, csak rohamai vannak. A szíve és a tüdeje működik, és egy csodáért imádkozunk. Nincs életbiztosításuk, és tudom, hogy a bátyámnak szüksége van rá, hogy egyel kevesebb dolog miatt kelljen aggódnia. Minden cent számít, és nagyra értékeljük” – tette hozzá Beals, kiemelve, hogy Carlos Serafin hősként halt meg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet