A fiúk igenis sírnak – itt az új Carnival Youth-klip

Ezúttal a ’70-es évek B kategóriás filmjeit idézte meg a lett indie-rock csapat
legújabb klipje. A Boys Do Cry már a negyedik klipes szám a hamarosan érkező
Good Luck albumukról, a lemezmegjelenés előtt pár nappal pedig a Sziget
Fesztiválon is elcsíphetjük a zenekart.

A klipet Roberts Kulenko forgatta, egy lett vidéki városban, Siguldában.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mostanában a nemi egyenlőség egy nagyon felkapott téma. Mi tesz egy férfit “igazi férfivá” és mit jelent az, hogy nőies nő? Egy biztonságban és jólétben élő férfit például egy nő sírásra bír késztetni. A klipben a férfiak érzelmes oldalát mutatja be a rendező, stilizálva és eltúlozva, megtartva a B kategóriás filmek hagyományait és sajátosságait[/perfectpullquote]

– mondta Roberts Vanags, Carnival Youth billentyűse.

CY PROMO
/ Fotó: A Carnival Youth hivatalos Facebook-oldala

Hozzáttte, “a nők hatalmát szószerint ábrázolja függetlenségükben és fizikai erejükben. A videóban szereplő lányoknak nincs gondjuk azzal, hogy megüssenek pár srácot, de a “harc” nemcsak a nők harcát mutatja be, de a férfiak belső világát is, akik nagyon törékenyek és sebezhetőek tudnak lenni. Ez pedig nem jelenti a férfiasság hiányát, hiszen a srácok sírnak és ez teljesen rendben van. Ez a nőkerejének tiszteletben tartásáról és elfogadásáról, valamint a férfiak érzelmességéről szól.”

Carnival Youth – “Boys Do Cry” [Official Music Video]

The official music video for “Boys Do Cry”, taken from Carnival Youth’s album “Good Luck”, which will be released 16th of August 2019. Directed by Roberts Ku…

A Boys Do Cry a korábban megjelent Desktop, Phantom Planet és Birthday dalok
társaságában az augusztus 16-án érkező harmadik nagylemezükre kerül fel. A Good
Luck új lemezt a Red Bull Stúdióban vették fel Braziliában, aminek régi partnerük,
Gatis Zakis volt a producer.

Itt a Carnival Youth harmadik lemezének nyitánya, a Phantom Planet

A lett indie rock csapat, a Carnival Youth most jelentette meg első single-jét Phantom Planet címen nyáron érkező harmadik lemezéről. A trió, amely éppen egy évvel ezelőtt koncertezett a Dürer Kertben, azóta is kitartóan járja a világot. A Carnival Youth Love Is The Answer című új dalával vezeti fel európai turnéját, melynek Budapest is állomása.

A keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt. Pár nappal a lemezmegjelenés előtt, augusztus 12-én pedig a Sziget Fesztiválon csíphetjük el a zenekart.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból