A lett indie-rock trió, a Carnival Youth kereken egy héttel új lemeze, a Good Luck előtt még meglepett bennünket egy vadiúj klippel. 

Az Only the Moon Can See the Sun az álmok és a valóság között egyensúlyoz. Ez a zenekar negyedik single-je az augusztus 16-án érkező új lemezről.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez a dal a késlekedésről szól. Úgy hiszem, mindenkinek vannak olyan gondolatai, amelyeket egyszerűen nem tud kiverni a fejéből és megakadályozzák abban, hogy igazán boldog lehessen. Szeretnénk velük megbírkózni, de könyebb újra és újra lerázni őket és ez a folyamat örökké lehúzhat. Nehéz megtenni végre az első lépést, de ez a dal arra ösztönöz, hogy legyünk bátrak[/perfectpullquote]

– mondta Emils Kaupers az új dalról.

Carnival Youth Good Luck Only The Moon Can See The Sun
Carnival Youth / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

A klipet Aluksne-ben forgatták, Lettországban, a rendezői pedig Ieva Aleksejeva és Peteris Viksna voltak. “A klip összekapcsolja az álmokat és a valóságot, a dalszöveget használva referenciapontként. A dalszöveget szószerint és különféle absztrakt asszociációkon keresztül is feldolgoztuk, felhasználva a szavak mögött rejlő szimbólumokat” – mesélte Peteris Viksna.

Itt a Carnival Youth harmadik lemezének nyitánya, a Phantom Planet

A lett indie rock csapat, a Carnival Youth most jelentette meg első single-jét Phantom Planet címen nyáron érkező harmadik lemezéről. A trió, amely éppen egy évvel ezelőtt koncertezett a Dürer Kertben, azóta is kitartóan járja a világot. A Carnival Youth Love Is The Answer című új dalával vezeti fel európai turnéját, melynek Budapest is állomása.

A hamarosan érkező Good Luck CD-n és vinyl-en is elérhető lesz. A lemezt a Red Bull Studiosban vették fel Braziliában. Régi partnerük, Gatis Zakis volt a producer, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott.

Carnival Youth – “Only The Moon Can See The Sun” [Official Music Video]

Carnival Youth’s “Only The Moon Can See The Sun” from their upcoming album “Good Luck” out 16th of August 2019. Directed by Ieva Aleksa & Pēteris Vīksna DOP …

A masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet