Cate Blanchett sorra zsűrizi Európa A-kategóriás fesztiváljait

Cate Blanchett Oscar-díjas színésznő lesz az idei, 77. Velencei Filmfesztivál zsűrielnöke – közölte csütörtökön a fesztivál igazgatója.

Alberto Barbera szerint azért esett a választás az ausztrál Cate Blanchett színésznőre, mert ő a kortárs film egyik ikonja, aki az utóbbi húsz évben a legnagyobb rendezőkkel dolgozott együtt.

cate blanchett velencei filmfesztival 2020
Cate Blanchett / Fotó: Getty Images

Emellett fontos humanitárius és ökológiai ügyekben is aktív szerepet vállalt. Síkra szállt a nők jogaiért is a filmiparban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A velencei az egyik legjobb légkörű filmfesztivál a világon. Igazi privilégium és nagy öröm számomra, hogy idén én lehetek a zsűri elnöke[/perfectpullquote]

– mondta Blanchett. A filmes seregszemlét szeptember 2. és 12. között tartják.

A Manifesto című filmben egyszerre 13 szerepet játszik Blanchett

Installációnak indult. Azonban a hamarosan induló Sundance filmfesztiválra játékfilm lett a Manifestó ból, amelynek különlegessége már az előzetesből kiderül, Cate Blanchett ugyanis 13 karaktert játszik a filmben. Többek közt tévébemondót, gyári munkást, tanárt és még tetovált punkot is.

Nagyjából két éve jelentették be, hogy Blanchett lesz a 2018-es cannes-i fimfesztivál zsűrielnöke, most a velencei filmfesztivál szervezői tették közzé ugyanezt, írja a Variety.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból