Budapest Közép-Európa divatdiktátora – Jön a Central European Fashion Week 2018

A magyar és nemzetközi szakma legnépszerűbb képviselővel rendezik meg október 25. és 27. között a II. Budapest Central European Fashion Week eseményt a Várkert Bazárban.

A 2019-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató esemény programjaira a magyar tervezők mellett meghívást kaptak a régió dizájnerei, illetve divatszakértők, hírességek és influencerek is – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A három nap során Budapestre érkezik például az olasz Vogue újságírója, Alberto Calabrese, a több mint 660 ezer követővel rendelkező influencer, Bryanboy és Sita Abellan híres modell is.

Sita Abellan by STYLEDUMONDE Street Style Fashion Photography0E2A9293
Sita Abellan, New York, 2017 / Fotó: Style du Monde

A divathét programját tovább színesítik a témához szorosan kapcsolódó események, prezentációk, valamint a fiatal tehetségeknek szervezett Young Talents-bemutatók.

31952991 1163988057073884 3663639397347098624 o
Hamarosan megnyitja kapuit a Central European Fashion Week 2018 / Fotó: We Love Budapest

A szervezők egyik fő célkitűzése, hogy a magyar főváros még aktívabban bekapcsolódjon a divatipar nemzetközi vérkeringésébe, erősítve ezáltal a nemzetközi kapcsolatokat.

Rihanna fehérneműi is felvonulnak a New York Fashion Weeken – FOTÓK

Nemsokára vége a nyárnak, s jön az első őszi hónap. És ha szeptember, akkor ez a divat világában egyet jelent a New York Fashion Weekkel. Vaquera, Marc Jacobs, Raf Simons, Calvin Klein, Proenza Schouler és Rodarte modelljei teszik tiszteletüket a kifutón. Ehhez a díszes társasághoz csatlakozik Rihanna.

Ennek egyik első lépéseként a Magyar Divat & Design Ügynökség három évre szóló stratégiai megállapodást kötött az olasz nemzeti divatintézettel, a Camera Nazionale della Moda Italianával.

Nincs több szőrme a London Fashion Weeken / ContextUs

áll a Brit Divat Tanács közleményében. A London Fashion Week évek óta a szőrme ellen tiltakozók célkeresztjében áll. Volt olyan tüntető, aki a kifutóra is rászabadult Mary Katrantzou 2018-as őszi-téli kollekciójának bemutatóján. A London Fashion Weeken kívül a Versace, a Tom Ford és a Gucci is a szőrmementes vonalra állt rá.

A közlemény idézi Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy a közeljövőben nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a divatipar korszerűsítésére, a gyártásfejlesztésre, az oktatásra. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak mentoring programjaik elindítására, valamint a fiatal tehetségek támogatására is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból