Miután a Chanel előírásai szerint külföldön sem szolgálja ki orosz vásárlóit, az oroszok russzofóbiára hivatkozva tönkreteszik a már megvásárolt kiegészítőiket.

Mi is írtunk róla, hogy az orosz milliárdosok arról panaszkodnak, hogy Dubajban sem szolgálják ki őket a Chanel üzleteiben. A rendelkezés miatt bojkottálni kezdték a márkát, írja24.hu.

Az orosz influenszerek sorra teszik ki a videóikat, amikben darabokra szedik a Chanel-táskáikat. Viktoria Bonya orosz modell ollóval vágta ketté az övét, Marina Ermoskina műsorvezető-színész pedig sövényváróval esett neki a kiegészítőnek.

Egyetlen táska, egyetlen dolog sem ér fel a szülőföldem iránti szeretetemmel. Nem ér fel a magam iránti tiszteletemmel. Ellene vagyok a ruszofóbiának, ellene vagyok azoknak a márkáknak, amelyek támogatják a ruszofóbiát

– mondta Ermoskina.

DJ Kátya Guszeva videójában, amiben szétvágja álmai táskáját, ezt mondja: “Mi, orosz nők akkor is gyönyörűek vagyunk, ha van Chanel táskánk, ha nincs.”

Az elégedetlenkedő orosz vásárlók bojkottjára a Chanel is reagált: “Az Európai Unió és Svájc legutóbbi szankciós korlátozásai megtiltják luxuscikkek közvetlen vagy közvetett értékesítését az Orosz Föderáció bármely természetes vagy jogi személyének, illetve szervezetének, illetve az Orosz Föderációban való felhasználását”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet