Vasárnapról hétfőre virradóra dél-franciaországi otthonában 94 éves korában elhunyt Charles Aznavourörmény származású francia sanzonénekes, zeneszerző és színész, akit gyakran a „francia Frank Sinatra” jelzővel illettek, írja a Le Figaro.

Hirdetés

Az énekes japán turnéjáról tért vissza. Nyáron számos koncertjét lemondani kényszerült, miután márciusban elesett és kettős kartörést szenvedett.

A francia sanzon örmény királya több mint 1000 dalt szerzett 50 éves pályafutása alatt.

Charles Aznavour úgy érezte, hogy a francia szellemiség tükörképe a sanzon, a nemzeti kultúrának olyan része, amely védelemre szorul. Ennek szentelte életét.

Charles Aznavour – La Boheme – B&W – HQ Audio

One of the most memorable songs of Baron Charles Aznafour. All rights are reserved to their original owners.

Edit Piaf társa és bizalmasa dalai révén filozofált és politizált, általuk és bennük élt.Aznavour Franciaországban, Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, sőt Dél-Amerikában és a Szovjetunióban – majd Oroszországban – is nagy sikereket aratott, mint sanzonénekes.

Ikonikus alakok: Győri Anikó megfestette a világ emblematikus művészeit – – ContextUs

Legendás színészek, művészek, zenészek, imádott női karakterek elevenednek meg a falakon a festmények által, az Ikonikus alakok című kiállítás keretén belül. A népszerű belvárosi kultúrpub, a Pirítós ad otthont Győri Anikó fekete-fehér portréinak.

Azt is megtette az ő közönségéért, hogy a francia nyelven kívül angolul, spanyolul, olaszul, valamint oroszul is előadott számos francia sanzont.

Hirdetés