Elhunyt Charles Aznavour legendás sanzonénekes

Vasárnapról hétfőre virradóra dél-franciaországi otthonában 94 éves korában elhunyt Charles Aznavour örmény származású francia sanzonénekes, zeneszerző és színész, akit gyakran a „francia Frank Sinatra” jelzővel illettek, írja a Le Figaro.

Az énekes japán turnéjáról tért vissza. Nyáron számos koncertjét lemondani kényszerült, miután márciusban elesett és kettős kartörést szenvedett.

A francia sanzon örmény királya több mint 1000 dalt szerzett 50 éves pályafutása alatt.

Charles Aznavour úgy érezte, hogy a francia szellemiség tükörképe a sanzon, a nemzeti kultúrának olyan része, amely védelemre szorul. Ennek szentelte életét.

Charles Aznavour – La Boheme – B&W – HQ Audio

One of the most memorable songs of Baron Charles Aznafour. All rights are reserved to their original owners. Here are the Lyrics: Je vous parle d’un temps, Q…

Edit Piaf társa és bizalmasa dalai révén filozofált és politizált, általuk és bennük élt.Aznavour Franciaországban, Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, sőt Dél-Amerikában és a Szovjetunióban – majd Oroszországban – is nagy sikereket aratott, mint sanzonénekes.

Ikonikus alakok: Győri Anikó megfestette a világ emblematikus művészeit – – ContextUs

Legendás színészek, művészek, zenészek, imádott női karakterek elevenednek meg a falakon a festmények által, az Ikonikus alakok című kiállítás keretén belül. A népszerű belvárosi kultúrpub, a Pirítós ad otthont Győri Anikó fekete-fehér portréinak.

Azt is megtette az ő közönségéért, hogy a francia nyelven kívül angolul, spanyolul, olaszul, valamint oroszul is előadott számos francia sanzont.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból