A Két város regénye előtt tiszteleg új kampányában a brit telekommunikációs óriásvállalat, a BT. A  kampányfilmben Charles Dickens klasszikusának bevezető sorai hangzanak el egy iskolába induló kislánytól – írja a Creative Boom

„Azok voltak a legjobb idők; azok voltak a legrosszabb idők. / A bölcseség kora volt az; meg a bolondság kora. / A hit korszaka; a hitetlenség korszaka. / A Világosság ideje; a Sötétség ideje. / A remény tavasza; a kétségbeesés tele. / Előttünk volt még minden; nem volt már előttünk semmi.” (Charles Dickens: Két város regénye, Karinty Frigyes fordítása)

Bt Kampány Dickens 1
A Bt Új Kampányának Arca Dickens Sorait Mondja A Reklámban / Fotó: Bt

Az elmúlt húsz év legnagyobb kampányát indította el november elején a brit cég. A Határokon túl elnevezésű kampány célja egy „jobb kapcsolattal rendelkező, versenyképes Anglia megteremtése”.

Anglia betiltja a káros nemi sztereotípiákat közvetítő reklámokat

Anglia nem kér azokból a reklámokból, amelyek bántók és széles körben sértők a nemekre nézve. Az Egyesült Királyság reklámjait irányító szervezet ( Advertising Standards Authority, ASA) felülvizsgálta a nemi sztereotípiákat, ez alapján hozta meg a döntést. Ebbe beletartoznak a sugárzott és nem sugárzott hirdetések, beleértve az online és szociális médiát.

Az ország hangulatát és a BT változó természetét jeleníti meg a kampány. A londoni Saatchi & Saatchi által készített televíziós reklám reményteli történetet mesél egy bizonytalanságokkal teli Angliában – mi is lehetne ma ennél időszerűbb?

No Title

To celebrate BT going Beyond Limits, today we’re bringing you a one-off live event.We’ll be streaming live on Twitter, Facebook and YouTube live from 7:30pm.Tune in to go Beyond Limits with us! pic.twitter.com/G43wjlOzBo

Egy kislány a mai, modern technológiai környezetben megy az iskolába, majd megérkezik a jövőbeli osztályába, miközben Dickens sorait mondja.

A reklám korunkról és a technológia életünkben játszott szerepéről tesz fel kérdéseket. Értelmezhetjük a technika jelenlétét jónak és rossznak is, majd arra következtetésre juthatunk a film alapján, hogy a technológiai fejlődés inkább egy pozitív, reménykeltő folyamat, amire büszkék lehetünk.

A BT frissített a brand külső megjelenésén is – nem csak a cég jelképe változott, hanem mostantól „a cég a változás jelképe”. Az indigólila alapon a fényes, átmenetes rózsaszín árnyalatok mély és vibráló környezetet ábrázolnak a szakértők szerint.

Beyond Limits – Tale of Two Cities

The future is ours to make. At BT we’re giving 5 million kids the tech skills they need. Find out more at bt.com/beyond-limits

Aki esetleg kedvet kapott ahhoz, hogy elolvassa Charles Dickens regényét, megteheti angol eredetiben, ingyenesen a Gutenberg projekt oldalán, vagy pedig magyarul a Magyar Elektronikus Könyvtárban, Karinthy Frigyes fordításában. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.