A Twist Oliver musical változata a Bartók Kamaraszínház színpadán

Charles Dickens Twist Oliver művét állítja színpadra a Bartók Kamaraszínház, a zenés családi előadást pénteken mutatják be Dunaújvárosban.

Csadi Zoltán rendező az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy az ő musicalfeldolgozásuk más, mint a Broadway-változat, a történet sokkal inkább Twist Olivér kiszolgáltatottságáról, harcáról, a küzdelemről szól.

Bartok Evados fuzet Csalad evada 19
Charles Dickens angol regényíró / Kép: Bartók Színház

Beszélt arról is, hogy a Bartók Kamaraszínház az előző évadokban elindított családi előadások sorozatát tovább folytatva dunaújvárosi és a környéken élő gyerekek főszereplésével mutatja be Twist Olivér történetét.

TWIST OLIVÉR KEDVCSINÁLÓ

Zene: Dobri Dániel-Farkas Bence-Sulyok Benedek Dalszöveg: Galambos Attila TWIST OLIVÉR, árva: Mudi Bese Botond / FAGIN, orgazda: Jegercsik Csaba / VAGÁNY, Fa…

A zenés játékban negyven szereplő látható a színpadon. Különleges táncok, új zenék, gazdag látványvilág várja a nézőket – fűzte hozzá a rendező.

“Pajtából” a Nemzeti Színház pódiumára: IV. Pajtaszínházi Szemle

A kétnapos szemle a Pajtaszínház Program negyedik évadában született előadásokat mutatja be. Szombaton és vasárnap 19 megye egy-egy amatőr színjátszó csoportja, összesen 260 fellépő áll a Nemzeti Színház nagyszínpadára, felvillantva térségük hagyományait, szokásait, tájnyelvét és helyi legendáit. Kásler Miklós a szakmai bizottság javaslatának figyelembevételével február 1-jétől 2024.

A szövegkönyvet Csadi Zoltán írta Charles Dickens regénye nyomán, Bálint György 1934-ben A Twist-gyerek kalandjai címen megjelent fordítását felhasználva. A musical zenéjét Dobri Dániel, Farkas Bence és Sulyok Bence szerezte. A dalszövegeket Galambos Attila írta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból