Sötét felhők jártak Los Angeles városa felett 1969-ben, amikor a hippi gyülekezetek és a különböző szekták világszerte egyre jobban elterjedtek. Charles Manson gyilkossága megtöltötte az akkori sajtót, több emberölés is kapcsolódik a nevéhez. A Manson-kúria néven elhíresült ház, melyben szintén haláleset történt, eladó, feltéve, ha lesz, aki a házban történt események után megveszi.

Charles Manson nevét az egész Egyesült Államok megtanulta, miután brutális módon meggyilkolta Roman Polanski állapotos feleségét, Sharon Tate-et, valamint mindazokat, akik a végzetes éjszakán még vele voltak a házban. Követői pedig egy nappal később megölték Leno LaBianca-t, aki zöldségesboltot vezetett, valamint feleségét, Rosemary-t. A legijesztőbb, hogy őket egyáltalán nem övezte hírnév vagy csillogás, hétköznapi amerikai pár voltak.

1
A Ház Los Angeles-Ben, A Hollywood-Felirat Közelében Található / Fotó: Designtaxi

A házat, amelyben a gyilkosság történt, jelenleg 1.98 millió dollárért (kb. 562 millió forint) árulják. Az 1600 m²-es kúriából „lélegzetelállító” a kilátás, legalábbis a leírásban ezt írják. Két hálószoba és két fürdőszoba is tartozik hozzá, valamint egy medence a hátsókertben és egy szauna. A konyhában található konyhasziget áthelyezhető, az étkezőben pedig patinás csillár emeli a ház összképét. Robert Giambalvo ingatlanközvetítő szerint az épület könnyen megközelíthető, ráadásula híres Hollywood-felirat közelében található.

Problémák a Volt egyszer egy Hollywood körül: Roman Polanski felesége sértőnek találja, hogy megjelenítik a férje tragédiáját

Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Volt egyszer egy Hollywood című produkciót nemrég mutatták be a Cannes Filmfesztiválon. Bár a filmet jól fogadta a közönség, és a csupa jó kritikát kapott, azért nem ment minden simán a bemutató után. Egy közösségi oldalon Roman Polanski filmrendező felesége, Emmanuelle Seigner sérelmezte, hogy konzultáció nélkül jelenítették meg a férjét a filmben, és tragédiájából pénzt csinálnak.

A ház elhelyezkedése és a belső kialakítása is vonzó, de a helyhez kapcsolódó szörnyűség valószínűleg visszavesz az ingatlan népszerűségéből. Mansont halálra ítélték, de 1977-ben életfogytiglani börtönbüntetésre változtatták a határozatot, miután Kalifornia államban eltörölték a halálbüntetést.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk