A mozgalmas Instagram-élőzések után az Charli XCX rajongói ízelítőt kaptak a hamarosan megjelenő új albumról.

Három képzőművészt is megihletett a dal

Április 9-től hallgathatjuk Charli XCX legújabb számát, a Forevert, amely az első kislemez a hamarosan megjelenő How I’m Feeling Now című, kizárólag az otthonában rögzített lemezéről.

Charli Xcx Forever Uj Szam
Forever / Fotó: Charli Xcx

A Variety cikkéből az derül ki, hogy a bejelentés szerint a számot a múlt héten írta Charli. A. G. Cook és BJ Burton mellett, akik már régóta együtt dolgoznak vele, a szám társproducereként is közreműködött. A dalt a három szerző a múlt hét elején rakta össze az interneten, távmunkában, mindenki a saját önkéntes karanténjából.

Charli XCX izgalmas műsort indít a karanténban lévőknek

A koronavírus miatt és a járvány gyors terjedésének megelőzése érdekében legokosabb, ha otthon maradunk. Az önkéntesvagy olykor elrendelt izoláció azonban sokaknak gondot okozhat, ha nem tudják, mivel üssék el a rájuk szakadt szabadidőt. Charli XCX énekesnő-dalszerző sem jeleskedik az otthonmaradásban.

A csapat által kiadott közlemény szerint a lemez teljes alkotói folyamata hasonlóképpen fog zajlani: a világjárvány miatt az egész anyagot otthonról, a karanténban fogják írni, felvenni, hangszerelni és megjelentetni.

https://www.youtube.com/watch?v=1O9xP4g8zfU

A most kiadott szám is a termékeny szerző korábbi munkáinak – két válogatás, több kislemez és a tavaly év végén megjelent Charli című nagylemez, amely számos kritikusnál az élen végzett a 2019-es albumok rangsorolásakor – karaktereit viseli magán. Fülbemászó dallam, visszhangzó szintetizátorok és az autotune bátor használata, ami önálló zenei eszközként funkcionál, nem az énekhang korrigálására szolgál.

Az albumhoz tartozik három képzőművészeti alkotás is, amelyet Seth Bogart, Caroline Polachek és Regards Coupables készítettek. Charli XCX mindhármuknak elküldte ugyanazt a fényképet, és megkérte őket, hogy készítsék el a saját verziójukat.

https://www.instagram.com/p/B-xFUTzHltV/

„Mindhárom alkotónak nagy rajongója vagyok, és számomra teljesen új élmény velük együtt dolgozni. Nagyon jó azt látni, hogy a projekt látványvilágát hányféleképpen lehet megjeleníteni attól függően, ki hogyan viszonyul a zenéhez. A zene és az általa keltett érzések alakítják a végeredményt, így bármi kisülhet belőle” – mondta a Charli XCX néven ismert cambridge-i énekes szerző.

Jön a The Candy Shop folytatása is

A How I’m Feeling Now megjelenésével egyidőben az énekesnő újra indítja a Beats 1-on hallható, The Candy Shop című műsorát. Az Inside The Candy Shop névre hallgató ötödik évadban Charli otthonról jelentkezik majd minden héten, és betekintést nyújt az album készítésének kulisszatitkaiba is. Lesznek sztárvendégek, zenei demókba és Charli éppen aktuális kedvenc zenéibe hallgathatunk bele. Az első epizódban Caroline Polachekkel fognak arról beszélgetni, hogy mi történik éppen körülötte, valamint arról mesél, mi a Foreverhöz készített képének története. Hamarosan bejelentik, mikor indul az adás.

Hugo Comte, „képkészítő”, aki Dua Lipa új albumának vizuális anyagát is megformálhatta

Az közölt egy terjedelmes anyagot Hugo Comte fotóssal, aki nemrég többek között Dua Lipa és Caroline Polachek albumán is dolgozott. Tavaly októberben egy tíz másodperces videót posztolt az Instagram-oldalára Dua Lipa – ez volt a megjelenő albumhoz, a Future Nostalgiához kapcsolódó legelső vizuális anyag.

A nyilatkozat végül azzal a kéréssel fordul a rajongókhoz, hogy amennyiben megtehetik, adományozzanak a WHO koronavírus-járvány alapjának. Az Egészségügyi Világszervezet felállított egy elkülönített alapot a koronavírus elleni védekezés számára. Becsléseik szerint 675 millió dollárt kellene összegyűjteniük április folyamán. Az Egyesült Nemzetek Alapítvány és a Svájci Filantróp Alapítvány is létrehozott egy-egy alapot, amelyek segítik a WHO céljait.

Az összegyűjtött összegeket az egészségügyi dolgozók védőfelszerelésének kiszállítására, tesztelésre, a diagnosztikai és kezelési eljárások fejlesztésére, valamint vakcinakutatásra fordítják.

Korábban megírtuk, hogy a WHO alapja számára kampányol és gyűjt adományokat Lady Gaga is a One World: Together at Home április 18-i jótékonysági koncertje során, amelyhez már rengeteg nemzetközi sztár is csatlakozottEzen a linken tudjátok támogatni a COVID-19 Solidarity Response Fundot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk