Talán túlzás nélkül állítható, hogy a Black Mirror napjaink legnépszerűbb utópia sorozata. Bár a folytatás dátuma még mindig kérdőjeles, Charlie Brooker, a sorozat készítője érdekes infókat csepegtetett.

Hirdetés

Mint korábban megírtuk, az a pletyka járja, hogy az ötödik évadban helyet kap majd egy interaktív epizód is. Brooker a Digital Spy-nak újabb meglepő titkokat árult el a lehetséges folytatásról.

A rajongók több Black Museumhoz és White Christmashez hasonló részre számíthatnak.

A forgatókönyvíró azt állította, szívesen térne még vissza az egymásra épülő, rövidebb történetekből álló epizódokhoz.

Jelenet a Black Mirror San Junipero epizódjából / Fotó: Netflix 

Emellett az is elképzelhető, hogy valamelyik korábbi történet folytatását láthatjuk majd megelevenedni a képernyőn. Brooker állítása szerint lehetséges, hogy megvalósul a Return to White Bear epizód, amely értelemszerűen a White Bear cselekményének folytatása lenne. A koncepció szerint a 2013-ban megismert Victoria Skillane kezdi felismerni és próbálja leküzdeni örökösen ismétlődő börtönét.

Brooker az Emmy-díjas San Junipero epizód folytatásában is látna fantáziát, azonban más megoldással. A 2016-ban bemutatott rész főszereplői, Yorkie és Kelly nem szerepelnének, a sorozat készítője szerint tökéletesen boldog azzal, ahogy a történetük végződött. Azonban szívesen foglalkozna újra az epizód világával.