Cher: „Elcsépelt, de a legcsodálatosabb dolog az életben az embereket boldoggá tenni”

A 74 éves díva huszonéveseket megszégyenítő energiával kampányol és cselekszik a járvány károsultjaiért, a politikai változásért és a kiszolgáltatott állatokért.

Kampány Bidenért és egy magányos elefántért 

Ha nem egy világjárvány közepén lennénk, Cher Las Vegas-ban haknizna, ahogy 2008 óta folyamatosan. Nemrég Kambodzsában járt, most pedig Londonban tartózkodik. Nem lemezt vagy filmet promótál, hanem arról beszélt a The Guardiannek, hogyan mentette meg a világ legmagányosabb elefántját. A 74 éves Cherilyn Sarkisian még mindig tud meglepetéssel szolgálni. 

Cher Karrierinterju Elefant
Cher a 2019-es Here We Go Again turnéján / Fotó: EMG/REX/Shutterstock

Donald Trumpot egyszerűen annyira utálja, hogy nem is tekintette elnöknek. Szerinte az USA légkörét teljesen megmérgezte: azok, akik nem értettek egyet a másikkal, ellenségekké váltak elnöksége alatt. Még októberben Cher is beállt a Joe Bident támogató hírességek közé: Happiness Is Just a Thing Called Joe címmel egy régi musical egyik dalát írta át számára. 

Megmondtam: ha Trump nem maradhat a Fehér Házban, akkor inkább felgyújtja. Minden lehetséges módon Joe-t gátolja. Még nem találkoztam nála bosszúállóbb emberrel. Úgy gondolom, hogy azért küzd ilyen vehemenciával, mert amint kikerül a Fehér Házból, büntetőeljárás alá vonják. Nagyon remélem, hogy börtönbe kerül, akkor táncra perdülök

– mondta Cher, aki szerint a kaliforniai erdőtüzek során is tehetetlen volt az elnök. Nem csak az énekesnő háza károsult, hanem sok más sztárhoz hasonlóan eredeti hangfelvételei is elégtek

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Cher először közösségi oldalán hallott követőitől Kaavanról, a Pakisztán fővárosában borzalmas körülmények között élő, 36 éves elefántról. Egy kis területű kalyibában tartották, egyedül. Cher elhatározta, hogy megmenti. Négy éve megismerkedett Bob Geldof menedzserével, Mark Cowne-nal, éppen az elefántok iránti rajongásuk okán. Az énekesnő egyszer csak felhívta, hogy van-e kedve Pakisztánban elefántot menteni. Megalapították a Free the Wild alapítványt, és kitalálták, hogyan tudnák átszállítani az állatot Kambodzsába három másik fajtársához. Az akció 400 ezer dollárba került, de Kaavan most már jól érzi magát, a depressziós állat viselkedése azonnal megváltozott.

Cher helps rescue 'world's loneliest elephant' from Pakistan zoo

Singer and actress Cher has travelled to Pakistan to help save an elephant who has spent decades chained up and mistreated in a zoo in Islamabad.Kaavan has b...

Cher azonban nem állt le: jelenleg egy gorilla és egyújabb elefánt megmentésén fáradozik. A Cher Cares jótékonysági szervezete pedig hátrányos helyzetű embereknek segít a járvány alatt. 

Egész életét a nyilvánosság előtt élte

Cher sosem unatkozott élete során. 1946-ban született, édesanyja színésznő-dalszerző, a 11 éves korában megismert, örmény származású apja kamionsofőr volt. 16 évesen találkozott a 27 esztendős szövegíróval, Sonny Bonóval. A Sonny&Cher hatalmas sikereket ért el: számtalan közismert slágert írtak, mint az I Got You Babe, tévéműsort vezettek, a leghíresebb énekes pár, ünnepelt humorista duó, férj és feleség voltak. Aztán mindez tönkrement. 1975-ben váltak el: Bono a 11 év alatt közösen megkeresett vagyont elvitte. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A válás után azonnal hozzáment Gregg Allman rockzenészhez. Kilenc nap után adta be a válókeresetet a férfi kábítószer- és alkoholproblémái miatt. A továbbiakban számos híres férfi megfordult Cher életében: David Geffen, Tom Cruise, Gene Simmons, Val Kilmer, Warren Beatty, Tommy Lee. Anyja azt tanácsolta, hogy találjon magának egy gazdag férfit, mire ő: „Anyám, én vagyok a gazdag férfi!”

Kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyen gyakran és sikeresen voltak képesek a megújulásra, mint Cher. A ’70-es (Gypsys, Tramps & Thieves), a ’80-as (If I Could Turn Back Time) és a ’90-es években (Believe) is mindig a korszellemnek megfelelő popzenét játszotta. 

Cher - Gypsys Tramps And Thieves

Cher performing Gypsys Tramps And Thieves in early 70's (Sonny And Cher Comedy Hour)

A ’80-as években a Broadway-n is kipróbálta magát, majd filmszínésznőként három Golden Globe-ot és egy Oscar-t is nyert a Holdkórosokban nyújtott alakításáért. A 2018-as Mamma Mia! Here We Go Again című filmben kameójával ellopta a show-t, és egy újabb lemezt is kiadott

„Imádok a színpadon állni és énekelni. Imádom azt az érzést, amikor bármilyen kicsi és félénk vagyok, kitöltöm a teret, több ezer ember eggyé válik és 90 percre megfeledkezik minden bajáról. Bármilyen elcsépelten is hangzik: ez a legcsodálatosabb dolog az életben: az embereket boldoggá tenni” 

– mondta, miközben tudja, hogy még rengeteg a dolga: meg kell küzdenie a bigottsággal, a járvány károsultjait és a következő elefántot meg kell mentenie. És persze mihamarabb vissza kell térnie Vegas-ba.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból