A színész nem vette jó néven, hogy a műsorvezető, Chris Rock szájára vette és gúnyolódott felesége, Jada Pinkett kopaszságán.

Az Oscar-gála történetében sok mindent látott már a közönség, de Will Smith pofozkodásához hasonló még nem igen történt a színpadon.

Chris Rock a legjobb dokumentumfilm díjának átadása előtt eresztett el néhány poénnak szánt mondatot, ami bizony nem eshetett jól az első sorokban helyet foglaló Will Smithnek és feleségének, Jada Pinkett-Smithnek.

A hölgy kopaszon érkezett az Oscar-gálára. Néhány hónappal ezelőtt Instagramján árulta el, hogy egy alopecia nevű betegség miatt foltokban hullik a haja.

A műsorvezető úgy gondolta, a nő betegségén viccelődik. “Felajánlotta” Jadának a G. I. Jane főszerepét Demi Moore után, aki mint tudjuk, kopaszra borotválta a fejét a szerep kedvéért.

Az első sorban ülő Will Smith egy ideig még tűrte a műsorvezető viccelődését, de miután látta a felesége arcát, miszerint nem veszi a poént, megelégelte a megjegyzéseket, a színpadra viharzott, majd jól odasózott egyet az értetlenül álló Chris Rocknak. 

A teremben egy pillanatra a levegő is megfagyott, majd a balhé tovább folytatódott, miután Smith visszaült a helyére.
Az 53 éves színész torkaszakadtából ordibált fel a színpadra: „Ne vedd a szádra a feleségem nevét!” – mondta némi szitokszó körítésében.

Az incidens utáni rövid szünetben Denzel Washington és Bradley Cooper is odament Willhez és vigasztani kezdték a láthatóan könnyeivel küszködő színészt.

Az est folyamán Smith átvehette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat is a Richárd királyban nyújtott alakításáért, köszönőbeszédében pedig elnézést kért a jelenlévőktől viselkedésért, de a bocsánatkérésből kihagyta a filmakadémiát és Chris Rockot.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet