Christopher Nolan angol filmrendező nyilatkozatban reagált a Warner Bros. filmstúdió és a HBO Max streamingszolgáltató bejelentésére.

Nehéz ébredés

Christopher Nolan filmrendezőt kiborított a hír, hogy a Warner Bros. néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy 2021-es filmjei már egyidőben jelennek meg a mozikban és az HBO Max streamszolgáltatásán.

Christopher Nolan Warner Bros Hbo Max Scaled
Christopher Nolan Filmrendező / Fotó: Getty Images

„A szakma legnagyobb filmkészítői és legfontosabb színészei azzal a gondolattal feküdtek le aludni, hogy a legnagyobb filmstúdiónak dolgoznak, aztán arra ébredtek, hogy már a legrosszabb streamingszolgáltatónak dolgoznak” – írta a Hollywood Reporternek küldött nyilatkozatában.

Konzultálniuk kellett volna a színészekkel, filmkészítőkkel

A rendező szerint a Warner Bros. rossz döntést hozott, a stúdió nem érti, mit veszítenek most ezzel, Nolan úgy gondolja, üzletileg sincs értelme annak, amit tesznek.

Azt sem érti, miért nem tájékoztatta őket erről korábban a Warner Bros.

Nolan úgy véli, a filmkészítők és a színészek megérdemelték volna, ha a stúdió velük is konzultál a döntés vagy a bejelentés előtt, hogy a továbbiakban mi lesz a munkájukkal.

Egyelőre csak Amerikára vonatkozik a bejelentés

Nolan több filmet is készített a stúdiónak, legutóbb a Tenet című thrillert, amely szakértők szerint ez a film lesz az, ami a járvány okozta problémákat megoldja. Így is lett, hiszen kis idő után 76 milliárd forintja bevételre tettek szert a jegyváltásokból.

Kapcsolódó cikk

A rendező ezen kívül a Warner Bros.-nál készítette el A sötét lovag-trilógiát, az Eredetet és az Oscar-díjat érdemlő Csillagok közöttet is.

A filmstúdió bejelentése egyelőre csak Amerikára vonatkozik, de a tervek szerint 2021 második felében már Európában is elérhető lesz az HBO Max. Döntésüket a járványhelyzettel indokolták, mivel a mozik eddig is vagy zárva voltak, vagy csökkentett kapacitással működhettek csak, és várhatóan a következő évben sem lesznek tele nézőkkel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet