Christopher Nolan 2017-ben újra új filmet hoz nekünk a mozivásznakra. A filozofikus, elrévedő, olykor szélsőséges témákat is boncolgató rendező, aki olyan filmeket jegyez, mint az új Batman-trilógia, A tökéletes trükk vagy a Csillagok között, 2014 óta nem jelentkezett új produkcióval.

Legújabb filmjében Nolan ismét egy periférikus területre tévedt: a II. világháború világát idézi meg, középpontjában a hatalmas pusztításáról és veszteségeiről elhíresült Dunkirk-i csatával. A filmről egyelőre még csak annyit lehet tudni, hogy a német hadsereg által körülzárt brit, belga és francia katonákról fog szólni, akik menekülni akarnak, túlélni és hazajutni.

A film olyan neveket vonultat fel, mint a Peaky Blindersből ismert nagyszerű duó, Tom Hardy és Cillian Murphy, Kenneth Branagh (Valkűr, Harry Potter és a titkok kamrája), James D’Arcy (Carter ügynök), vagy a One Directionből ismert Harry Styles énekes, aki még csak ebben a filmben bontogatja a szárnyait. Talán elsőre nehéz megpróbáltatás lesz, de kíváncsian várjuk a fejleményt.

A Dunkirk zenéjét Hans Zimmer szerezte, a bemutatóra azonban még jövő nyárig várnia kell a közönségnek. Addig is, íme, a film első előzetese: