A Chroma New York-i kreatív ügynökség is támogatja a fekete nőket

A New York-i kreatív ügynökség, a Chroma is felszólalt a George Floyd halála következtében kirobbanó tüntetések kapcsán. Nemcsak a fekete nőket, de a homoszexuálisokat, a transzneműeket és a nem bináris neműeket is támogatják. 

Kiállnak a jó ügyekért

A New York-i kreatív ügynökség, a Chroma már számos globális probléma kapcsán felszólalt. A mexikói menekültek védelmében indították el a Protect People Not Borders projektjüket. De a klímaválság kapcsán is állást foglaltak, írja az i-D Vice. 

source of nurture e1591617074290
A Source of Nurture lemez borítója / Illusztráció: Aya Brown

Nem meglepő tehát, hogy a George Floyd halála kapcsán kirobbant, a rasszizmus elnyomására figyelmet felhívó tüntetések mellett sem mehettek el szó nékül. A Chroma ügynökség most elsősorban a fekete nőkre, a homoszexuálisokra, a transzneműekre és a magukat egyik nemhez sem tartózónak való, nem binárisokra fordítja a figyelmet. 

A valóság tagadása

A fentebb említett közösség támogatásának érdekében adnak ki egy lemezt. A Source of Nurture-t mindössze 20 dollárért lehet megvásárolni. A befolyó összeg egészét az Equality for Flatbush, az Undocu Workers Fund, a The Movement for Black Lives Fund és a Black Trans Femmes in the Arts szervezeteknek adományozzák.

Black Lives Matter budapesti tüntetés: “Senki sem szabad, amíg mindenki nem szabad”

George Floyd tragikus halála megrázta az Egyesült Államokat, ahol napok óta zajlanak tüntetések. Azonban világméretűvé duzzadt Londontól kezdve Berlinen keresztül egészen Új-Zélandig szolidaritásukat fejezik ki az utcára szervezett rendezvényeken. Így borítékolható volt, hogy budapesten is megmozdul a tömeg, mint ahogyan az is elkönyvelhető volt, hogy Banksy is megszólal az ügyben.

A lemezen olyan előadók hallhatók, mint Kelsey Lu, Lafawndah és Zsela. A Chroma ügynökség a fekete sci-fi regényíró, Octavia Butler a Parable of the Shower írásában olvasható gondolataival világított rá a jelenleg is zajló események fontosságára: 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyikünk sem tud túl sokat. De mindannyian tanulhatunk. Aztán taníthatjuk egymást. Befejezhetjük a valóság tagadását, vagy a reménykedést, hogy az egy csapásra elmúlik majd.[/perfectpullquote]

George Floyd halála, a rendőri brutalitás és túlkapások, valamint a jelenleg is megoldatlan problémát jelentő rasszizmus kapcsán több híresség is felszólalt már, köztük Beyoncé, Billie Eilish, Adele vagy Taylor Swift. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból