A New York-i kreatív ügynökség, a Chroma is felszólalt a George Floyd halála következtében kirobbanó tüntetések kapcsán. Nemcsak a fekete nőket, de a homoszexuálisokat, a transzneműeket és a nem bináris neműeket is támogatják. 

Kiállnak a jó ügyekért

A New York-i kreatív ügynökség, a Chroma már számos globális probléma kapcsán felszólalt. A mexikói menekültek védelmében indították el a Protect People Not Borders projektjüket. De a klímaválság kapcsán is állást foglaltak, írja az i-D Vice. 

Source Of Nurture E1591617074290
A Source Of Nurture Lemez Borítója / Illusztráció: Aya Brown

Nem meglepő tehát, hogy a George Floyd halála kapcsán kirobbant, a rasszizmus elnyomására figyelmet felhívó tüntetések mellett sem mehettek el szó nékül. A Chroma ügynökség most elsősorban a fekete nőkre, a homoszexuálisokra, a transzneműekre és a magukat egyik nemhez sem tartózónak való, nem binárisokra fordítja a figyelmet. 

A valóság tagadása

A fentebb említett közösség támogatásának érdekében adnak ki egy lemezt. A Source of Nurture-t mindössze 20 dollárért lehet megvásárolni. A befolyó összeg egészét az Equality for Flatbush, az Undocu Workers Fund, a The Movement for Black Lives Fund és a Black Trans Femmes in the Arts szervezeteknek adományozzák.

Black Lives Matter budapesti tüntetés: “Senki sem szabad, amíg mindenki nem szabad”

George Floyd tragikus halála megrázta az Egyesült Államokat, ahol napok óta zajlanak tüntetések. Azonban világméretűvé duzzadt Londontól kezdve Berlinen keresztül egészen Új-Zélandig szolidaritásukat fejezik ki az utcára szervezett rendezvényeken. Így borítékolható volt, hogy budapesten is megmozdul a tömeg, mint ahogyan az is elkönyvelhető volt, hogy Banksy is megszólal az ügyben.

A lemezen olyan előadók hallhatók, mint Kelsey Lu, Lafawndah és Zsela. A Chroma ügynökség a fekete sci-fi regényíró, Octavia Butler a Parable of the Shower írásában olvasható gondolataival világított rá a jelenleg is zajló események fontosságára: 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyikünk sem tud túl sokat. De mindannyian tanulhatunk. Aztán taníthatjuk egymást. Befejezhetjük a valóság tagadását, vagy a reménykedést, hogy az egy csapásra elmúlik majd.[/perfectpullquote]

George Floyd halála, a rendőri brutalitás és túlkapások, valamint a jelenleg is megoldatlan problémát jelentő rasszizmus kapcsán több híresség is felszólalt már, köztük Beyoncé, Billie Eilish, Adele vagy Taylor Swift. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.