Részben amputálni kellett egy floridai nő lábát 2018 szeptemberében, mert egy pedikűrkezelés után gyorsan terjedő, súlyos fertőzés támadta meg a végtagjait. Clara Shellman beperelte a szépségszalont, mely 1,75 millió dollár (kb. 570 millió forint) kártérítést fizet neki.

Fertőzés alakult ki az egyik lábán

Clara Shellman 2018 szeptemberében kapott pedikűrkezelést a Tammy’s Nails nevű szépségszalonban a floridai Tampában. 

Kapcsolódó cikk

Az egyik lábán egy apró vágásban fertőzés alakult ki, ami miatt részben amputálni kellett a végtagot – írja a nő jogi képviseletét ellátó ügyvédi iroda közleményére hivatkozva egy helyi hírportál.

Megegyeztek a céggel

Shellman súlyos perifériás artériás betegségben (PAD) szenved, ami miatt a fertőzés nagyon gyorsan terjedt a végtagjaiban. Az orvosai nem láttak más megoldást, részlegesen amputálták a nő egyik lábát, hogy megmenthessék az életét. Shellman biztos volt benne, hogy a Tammy’s Nails rossz higiéniás körülményei miatt szedte össze a fertőzést, ezért kártérítési pert indított a cég ellen.

A nőt képviselő Morgan & Morgan ügyvédi iroda közölte, sikerült megállapodniuk a szépségszalont üzemeltető céggel, mely 1,75 millió dollár kártérítést fog fizetni Shellmannak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet