Coldplay-rajongó vagy? Ezt a levelet akár neked is küldhette volna az együttes

A Coldplay rejtélyes levelet írt egyik rajongójuknak, így adták a világ tudtára, hogy hamarosan új albummal jelentkeznek – írja a BBC

Igazán fura levelet kapott a napokban Lena Tayara. Egy régi írógéppel írt, rejtélyes szöveget tele elütéssel, a Coldplay tagjaira utaló aláírásokkal. Ez meg micsoda?

coldplay levél új album rajongó sunrise sunset
A Coldplay rejtélyes levele az új albumról/ Fotó: Coldplay facebook

Az elsőre elgépelt „kedves barátaim” megszólítás után rögtön szabadkoznak a feladók, hogy nem tudnak jól gépelni, és elnézést kérnek emiatt. Valóban: a kisbetűvel kezdett mondatok, a mondatvégi írásjelek hiánya azonnal szembe tűnnek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] én és mi reméljük, bárhol is legyetek, jól vagytok, az elmúlt kábé 100 évben a Mindennapi Élet projekten dolgoztunk az apróhirdetésbe majd azt írhatjátok: dupla album megkímélt állapotban eladó az egyik fele a napfelkelte, a másik a naplemente november 22-én jelenik meg arról, hogyan érzünk a világ dolgaival kapcsolatban sok szeretettel                            a téli álomból chris, jonny guy és Will Champion[/perfectpullquote]

– írja titokzatos feladó. Elég kamuszagú, ugye? Így gondolta Lena Tayara is. Ki is posztolta a Twitterre, amennyiben esetleg más is kapott volna ilyen levelet, nehogy elhiggye. De aztán a reakciók meggyőzték az üzenet valódiságáról.

Hajléktalanszállón emlékezett George Michaelre a Coldplay-frontember

Chris Martin fellépése nem volt beharangozva, nem volt jelen a sajtó sem, az énekes egyszerűen csak beugrott jófejkedni kicsit. Például segített a kávé- és teafőzésben, majd eljátszott néhány saját dalt, illetve a legendás Last Christmas-t a Wham!-től, amit George Michaelnek dedikált. Welcome back to Twitter.

“Ha tudtam volna, hogy tényleg igazi a levél, egy szebb terítőn fotóztam volna le. De nagyon köszönöm – teljesen ledöbbentem és nagyon meg vagyok hatva” – twittelte a szerencsés rajongó.

Coldplay – Viva La Vida (Official Video)

Coldplay – Viva La Vida is taken from the album Viva La Vida or Death and All His Friends released in 2008 (hear the album at https://smarturl.it/coldplayviv…

Az Official Charts Company adatai alapján a 21. században a Coldplay adta el a legtöbb lemezt a brit együttesek közül. A 2000-es évek legnagyobb példányszámban eladott húsz albumából három a Coldplay-é, ezt a listát a Rush of Blood To The Head vezeti. Legutóbbi lemezük, az A Head Full of Dreams több mint kétmillió példányban kelt el, és több mint 120 helyszínen turnéztak vele. Két éve megjelent a Kaleidoscope című kislemezük, valamint összeálltak egy közös projektre Pharrell Williams-szel. Ám ezeken túl 2017 óta hallgattak.

No Title

pic.twitter.com/Ti2ym8wJAl

A múlt héten jelentek meg az első találgatások a visszatérésükről. Madridban ugyanis fekete-fehér fotók jelentek meg a zenekar tagjairól, amint 1920-as évekbeli esküvői zenekarként pózolnak Friedrich Nietzsche mellett.

Coldplay – Hymn For The Weekend (Official Video)

Coldplay – Hymn For The Weekend is taken from the album A Head Full of Dreams released in 2015 (hear the album at https://smarturl.it/cpAHFOD) Subscribe for …

A Coldplay honlapját később frissítették és megjelent egy napot és egy holdat ábrázoló logó, amely az új album címére utalhat. Sokkal többet egyelőre nem tudunk az új lemezről.

Nem egy, hanem három új albumon dolgozik jelenleg a The Cure!

Az 1976-ban alapított The Cure utoljára 2008-ban jelentkezett új anyaggal, a 4:13 Dream-mel. A hosszú hallgatás után úgy tűnik, a háttérben rendkívüli módon felpörögtek az események: egyszerre három anyagon is dolgozik a ’80-as évek kultzenekara. Robert Smith csöpögtetett néhány információt arról is, hogy mit várhatnak a rajongók az egyes lemezektől.

Mat Whitecross rendező, aki 2018-ban forgatta a Coldplay: A Head Full of Dreams című dokumentumfilmet az együttesről, azt nyilatkozta, hogy az új lemez nagyon meg fogja lepni a rajongókat. Egy meg nem nevezett bennfentes pedig azt osztotta meg a Daily Starral, hogy az új album a négy zenész kísérletező kedvét fogja megmutatni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból