Követem Sztárok Cole Sprouse-t, a Riverdale sztárját letartóztatta a rendőrség a...

Cole Sprouse-t, a Riverdale sztárját letartóztatta a rendőrség a tüntetésen

Promóció

Cole Sprouse azt írta, hogy letartóztatták,  miközben a George Floyd halála után szervezett tüntetésen vett részt Santa Monicában.

Szolidaritást vállalt a kisebbséggel

Promóció
- Advertisement -

Cole Sprouse, a Riverdale című amerikai tinidráma-sorozat egyik főszereplője, Palvin Barbara barátjának ikertestvére az Instagramon leírta, hogy részt vett egy békés tüntetésen vasárnap, majd letartóztatták. A többi amerikai nagyvároshoz hasonlóan, Santa Monicában is megmozdulások zajlanak George Floyd, a fegyvertelen színesbőrű férfi halála után, írja a BBC.

Cole Sprouse / Fotó: Getty Images

„Ez egyáltalán nem rólam szól” – szögezte le Sprouse az Instagramon egy terjedelmes posztban. Hozzátette, hogy nem akarja elvonni a figyelmet a tüntetések céljáról, mert „Black Lives Matter”.

Egy csoportnyi békés tüntetőt, köztük engem is, letartóztattak tegnap Santa Monicában. Úgyhogy még mielőtt a szenzációhajhász média kiforgatná és ellenem fordítaná a történteket, tisztázom, mi is történt

– kezdi a színész.

A group of peaceful protesters, myself included, were arrested yesterday in Santa Monica. So before the voracious horde of media sensationalism decides to somehow turn it about me, there’s a clear need to speak about the circumstances: Black Lives Matter. Peace, riots, looting, are an absolutely legitimate form of protest. the media is by nature only going to show the most sensational, which only proves a long standing racist agenda. I was detained when standing in solidarity, as were many of the final vanguard within Santa Monica. We were given the option to leave, and were informed that if we did not retreat, we would be arrested. When many did turn to leave, we found another line of police officers blocking our route, at which point, they started zip tying us. It needs to be stated that as a straight white man, and a public figure, the institutional consequences of my detainment are nothing in comparison to others within the movement. This is ABSOLUTELY not a narrative about me, and I hope the media doesn’t make it such. This is, and will be, a time about standing ground near others as a situation escalates, providing educated support, demonstrating and doing the right thing. This is precisely the time to contemplate what it means to stand as an ally. I hope others in my position do as well. I noticed that there are cameras that roll within the police cruisers during the entirety of our detainment, hope it helps. I’ll speak no more on the subject, as I’m (1) not well versed enough to do so, (2) not the subject of the movement, and (3) uninterested in drawing attention away from the leaders of the #BLM movement. I will be, again, posting the link in my story to a comprehensive document for donations and support.

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

„Akkor tartóztattak le, amikor többekkel együtt szolidaritást vállalva a színesbőrűek mellett, azt mondták nekünk, hogy vagy távozunk vagy letartóztatnak. Amikor néhányan elindultunk, akkor láttuk, hogy egy újabb rendőrsorfal állja az utunkat, majd elkezdtek összebilincselni minket”

– folytatta Sprouse, aki gyermekszínészként kezdte karrierjét.

Az Anonymous miatt a “Fuck tha Police” szólt a rendőrségi rádiófrekvencián, és sorsközösséget vállalnak a tüntetőkkel

Floyd múlt szombaton történt halála miatt Amerika szerte tüntetések zajlanak, Donald Trump elnök pedig már a katonaság bevetésével fenyeget. Egy héttel a 46 éves afroamerikai férfi halála után kijött a hivatalos halottkémi jelentés. E szerint a férfinak leállt a keringése és a légzése a nyakát ért nyomás miatt.

„Az én letartóztatásom fehér, heteró férfiként, aki ráadásul még ismert is, semmi a többi tüntetőhöz képest! Ez nem rólam szól, és remélem, hogy a médiában sem így jön le. Arról szól, hogy ott vagyunk a többiek mellett, és ahogy fokozódik a helyzet, kulturáltan támogatjuk őket azzal, hogy helyesen cselekszünk. Itt az ideje azon elgondolkodni, hogy mit is jelent egymással szövetségre lépni. Nagyon remélem, hogy más, hozzám hasonló helyzetben lévők is megteszik”

– tette hozzá a sztár.

A zeneipar virtuálisan gyászol

A demonstrációk a 46 éves George Floyd múlt héten Minneapolisban történt halála után alakultak ki Amerika-szerte. Az afroamerikai férfi halálát fulladás okozta, amikor egy fehér rendőr több mint nyolc percen át térdelt a nyakán. Számos híresség, köztük Ariana Grande, Halsey, Machine Gun Kelly és Nina Dobrev is tüntetett a rendőrség faji megkülönböztetése és erőszakos túlkapásai miatt.

Black Lives Matter 🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤 #BlackoutTuesday

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Június 2-án, kedden a zeneiparban dolgozók egész napra „elsötétítették” a közösségi médiát a Blackout Tuesday kezdeményezés révén. A pillanatnyi csend, a fekete négyzet arra szolgál, hogy eltöprenghessünk Floyd és a többi színesbőrű halálán. Több tévécsatorna is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3