Oscar-jelölt animációs film is készült már a Coraline című regényből, most a Budapest Bábszínház adaptálja

Csütörtökön mutatja be Neil Gaiman Coraline című ismert regényének adaptációját a Budapest Bábszínház Ascher Tamás rendezésében.

A számos díjat elnyert regény alapján készült Coraline című előadás egy családi darab, amely különleges látványvilággal várja a nézőket – hangzott el a Kult’30 című műsor szerdai adásában.

Két nemzetközi fesztiválon három díjat is nyert a Bóbita Bábszínház

Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója közölte: a horvát fővárosban 51. alkalommal megrendezett seregszemlén, amelyen mintegy negyven előadás szerepelt, a virtuóz animációért járó díjjal ismerték el a pécsi művészek munkáját. A mintegy tíz ország húsz előadásával megrendezett XVII.

Ács Norbert bábszínész a televízió stábjának adott interjúban elmondta, hogy a produkcióban látható ház egy hatalmas sínrendszeren mozog, így komoly kihívást jelent a sínpárt átlépni, miközben a színészeknek figyelni kell a bábot és a saját szövegét is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elég komplex figyelem, amit ez a darab megkövetel [/perfectpullquote]

– emelte ki.

Az előadás története szerint a 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik, ahol egy éjszaka kinyílik egy titkos ajtó és Coraline egy másik világban találja magát.

50035298 2403679952979871 4476377931374919680 o
A Coraline című darab bábjai / Kép: Budapest Bábszínház FaceBook-oldala

Ez a világ mintha tükörképe volna Coraline otthonának, csak itt soha nem esik az eső, mindig sült csirke és süti van vacsorára, minden színes és szórakoztató, és ahol az anyukája sohasem ideges, az apukája sohasem rohan.

ács norbert édervera bpbab
Ács Norbert bábszínész / Fotó: Éder Vera, Budapest Bábszínház

Azonban hamarosan rá kell döbbennie, hogy a tökéletes világ korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik. “A darab arra igyekszik rávilágítani, hogy próbáljuk megtalálni a percekben azokat az örömöket, amelyeket a hétköznapokban kicsit átlagosnak érzünk” – mondta Ács Norbert.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból