Courteney Cox visszatér a Sikoly folytatásában mint Gale Weathers

A Jóbarátok színésznője, Courteney Cox visszatér az ikonikus oknyomozó riporternő, Gale Weathers szerepéhez a Sikoly feldolgozásában.

Visszatérnek a kedvenc szereplők

A sikeres horrorfilmek időről-időre visszatérnek a mozikba remake formájában – mint a Fűrész és a Kampókéz esetében – vagy a sorozatként, mint ahogyan a Halloween-filmek esetében.

Ezúttal pedig a Spyglass Media Group és a Paramount stúdió bejelentette, hogy az év végén elkezdődnek a Sikoly rebootjának forgatási munkálatai, írja a Variety. A film rendezői Matthew Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett lesznek, akik az Aki bújt című filmet is készítették.

sikoly courtney
Courteney Cox a Sikoly 4-ben / Fotó: Dimension Films

A forgatókönyvet pedig James Vanderbilt írja, aki korábban a Gyagyás gyilkosság, a Zodiákus és a Csodálatos pókember scriptjéért volt felelős. A reboot történetével kapcsolatban egyelőre nincsenek részletek, de David Arquette már korábban bejelentette, hogy ő is visszatér a korábbi szerepéhez Dewey Riley seriff megformálásával.

A korábbi részek írója felügyeli a Sikoly folytatást

Az eredeti Sikoly filmet 1996-ban mutatták be Neve Campbell főszereplésével, aki a pletykák szerint szintén felbukkan a folytatásban. A horrorfilmben egy álarcos gyilkos (Ghostface) tartja rettegésben a kisváros középiskolás diákjait. A sikeres tinihorror franchise-zá vált, három folytatást ért meg. A folytatásokban Cox és Arquette – 1999 és 2013 között házasok is voltak – is rendre szerepeltek. Az eredeti sorozat készítői a legendás horrorfilm-rendező, Wes Craven és Kevin Williamson forgatókönyvíró voltak. Williamson a Sikoly 5. munkálataiból executive producerként veszi ki a részét. A filmet Weinstein-fivérek cége készítette és világszinten több mint hatszáz milliódolláros bevételt hozott.

Igaz történetek, amelyekből aztán horrorfilmet forgattak

Ki gondolta volna, hogy Bubba Sawyer A texasi láncfűrészes mészárlás című filmben valós személy volt vagy hogy a Szellemirtók eredetileg egy házaspár volt, nem pedig egy bátor csapat? Cikkünkben olyan igaz történeteket mutatunk be, amelyeket aztán feldolgoztak a vásznon. A valós esemény: 2005-ben Romániában egy Daniel Petre Corogeanu nevű román ortodox pap a romániai Tanacu kolostorában megölt egy fiatal apácát.

„Nem tudjuk elképzelni a Sikolyt az ikonikus Gale Weathers nélkül, és hihetetlenül izgatottak vagyunk, nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy lehetőségünk van Courteney-val együtt dolgozni. Abszolút a legnagyobb rajongói vagyunk a munkáinak, nagyon izgatottak vagyunk, hogy csatlakozott a Sikoly-saga legújabb fejezetéhez” – nyilatkozta a rendezőpáros.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból