Ránézve a Croc táskára, egyetlen kérdésünk van: miért?

Vannak divatdarabok, amelyek időről időre újra előkerülnek. Amolyan örök klasszikusok. És van a Crocs cipő, amely valahogy sehogy nem illik semmihez, mégis megihleti a tervezőket. Ami pedig még szörnyűbb: idén táskaként köszön vissza.

A gumiból vagy műanyagból készült ormótlan „cipőcsoda” volt már kristályokkal feldíszítve, volt már magas sarkú, és elérkezett az idő, amikor táskaként funkciónál. Bár sok értelme nincs, mert kinézetre ugyanúgy nem illik semmihez, mint lábbeliként, de ez nem zavarja a készítőket.

giphy
Jogos a kérdés / Fotó: Giphy

 

Az amerikai PizzaSlime úgy gondolta, érdemes 50 darabot legyártani belőle, kérdés, hogy lesz-e, aki megveszi. Céljuk szerint, szerették volna új köntösbe öltöztetni a nyári papucsként elterjedt cipőt. Ráadásul nem kevesebb, mint 300 dollárért már a miénk. Méretre nem elég nagy – egy fél cipőnyi –, ezért érdemes kettőt venni, ha több mindent is belepakolnánk. Eddig kétféle színben kapható: sárga és fekete.

A földönkívülieket megidéző szépséggel egy új szubkultúra van születőben?

Egy kicsi pirosító itt, kicsi higlighter ott – ezeket felejtsd is el! Manapság a szépséget a megkopaszított fejtető, lenyírt szemöldök, egy vagy két pluszba felapplikált szem és feketén vérző szemgolyók jelentik. A média maga a megbotránkoztatásra és lázadásra a legalkalmasabb. A komplikált sminkek továbbá az alien glamour – a következőkben idegen szépség – pedig jó pár éve sarjadzik az Instagramon.

Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, a Croc táska nem lesz nagy kedvenc. Bár biztos lesznek, akik megveszik. Pár hét múlva már úgyis más lesz a divat, vagy esetleg újabb szerepkörben látjuk a Crocs cipőt. Kalap például még nem volt.

Van olyan, akinek tetszik?

The Independent
Legalább eredeti / Fotó: The Independent

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból