Nézem Képzőművészet VIDEÓ: Mit néz meg először egy nő a férfin?...

VIDEÓ: Mit néz meg először egy nő a férfin? 100 év csábítás fegyvere egybe sűrítve

Promóció

Ha igaz Karl Lagerfeld sokat idézett mondása, miszerint „a divat a kor hangulata”, akkor semmi sem nyújt izgalmasabb időutazást, mint egy olyan festmény, amely saját korának öltözködési kultúráját idézi meg. 100 év csábítást sűrítik egy kiállításba: A csábítás fegyvere címmel nyílik kiállítás.

Promóció
- Advertisement -

Szinte napra pontosan, két évvel ezelőtt 2016. november 2-án láthattunk hasonló, kígyózó sort Budapesten a Szent István korúton, este hatkor, mint 2018. november 5-én. A Kieselbach Galériának idén is sikerült szenzációt kelteni, ami nagy dolog, ha magas művészetről van szó. Most sem katasztrófaturizmus tanúi lehettünk, idén is művészet és könyv került terítékre, megspékelve divattal, beszédes címmel: A csábítás fegyvere.

Zimány Linda elég szexin, lengén öltözött, de nem is ez az érdekes benne – Fotó

Zimány Linda szexi, fekete miniruhában jelent meg a szombati Miss Balaton Winter Partyn. A miniruha jól láthatóan kihangsúlyozza az alakját. A róla készült fotót az Instagram-oldalán is megosztotta. 4,400 Likes, 50 Comments – Linda Zimany (@lindazimany) on Instagram: “Azon gondolkodom, mit is vegyek fel a szombati @missbalaton Winter Partyra, ami most már sokadik…”

A Kieselbach Galéria legújabb vállalkozása azonban még ennél is sokkal többet kínál. A csábítás fegyvere az első olyan kiállítás Magyarországon, amely kiemelkedő festők alkotásain keresztül mutatja be a divat, az öltözködés és a képzőművészet kapcsolatát. 

Ha Lagerfeld macskájának csak egy élete van, az is elképesztően mesés

A cicust Karl Lagerfeld Baptiste Giabiconi modelltől fogadta örökbe, aki 2011-ben adta kölcsön a házi kedvencet a tervezőnek. Choupette gyorsan a közösségi média ikonja lett, több mint 100 ezer követővel rendelkezik hivatalosan nemhivatalos Instagram-oldalán. Az persze nem kérdés, hogy ilyen apucival Choupette a világ legsikkesebb macskája.

A tárlat rendezője, Molnos Péter olyan műveket válogatott a Kieselbach Galéria falaira, amelyek segítségével a látogatók áttekintést kapnak a divat, az elegancia, a stílus és a szépségideál változásának százéves történetéről.

100 év csábítás fegyvere egy kiállításba sűrítve / Fotó: 061

Tehát arról a módról, ahogy az emberek a ruhák segítségével kommunikáltak, megformálták magukat a környezetük számára. 

A csábítás fegyvere: így jelent meg a divat a magyar festészetben

Ha igaz Karl Lagerfeld sokat idézett mondása, miszerint „a divat a kor hangulata”, akkor semmi sem nyújt izgalmasabb időutazást, mint egy olyan festmény, ame…

A kiállítás november 24-ig látogatható. A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi Rita

Promóció
Forrás061
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3