Csak erős idegzetűeknek: Rejtett kamerás felvételek, hogyan kínozzák és tesztelik a majmokat

Felkerült egy videó az internetre, amelyből kiderül, milyen körülmények között vizsgálják a majmokat ebben az emberszabásúakkal foglalkozó kutatóközpontban, azaz állatkínzás történik. A felvételt az Animal Defenders International(ADI) készítette, rejtett kamerákkal.

Ezen az látszik, hogy kábítószert injekcióznak beléjük, majd tetoválják őket és teszteket végeznek rajtuk. Habár leszedálják őket, az ADI szerint még érezik a fájdalmat. Miután már hasztalanok, hagyják, hogy a többi majom végezzen a legyengült állattal. És minden tettüket a tudományra hivatkozva mentesítik a tesztelők, a cégek.

Born To Suffer

BORN TO SUFFER – monkeys at the Biomedical Primate Research Centre in the Netherlands. Caught on camera by ADI at Europe’s largest primate facility: animals …

Mindez a Biomedical Primate Research Centre-ben történik, ami Európa legnagyobb ilyen jellegű intézménye. A Daily Mail értesülései szerint 1600 majmot tartanak itt, a folyamatos szaporulathoz pedig 20-40 majmot tartanak, akik gyakorlatilag utánpótlást gyártanak a kísérletekhez.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból