Megjárta az Éjjel-nappal Budapestet, az X-Faktort, a DALT!-t, most az Egy Másik Zenekar énekesnője, ráadásul mindössze húsz éves és még egyetemista. Ha valaki ennyiből nem jött volna rá, kire gondoltunk, eláruljuk: Péterffy Lilire. A fiatal énekesnővel beszélgettünk többek között az említett műsorokban és a közösségi médiában való szerepléseiről, a zenekar életéről, valamint arról, hogy mit csináljunk, ha valami nem jól sül el az életben.

ContextUs: A Facebook-oldalatokon írjátok, hogy “sorsszerű egymásra találás” volt közted és a zenekar között. Mesélj erről bővebben, kérlek!

Dalokat és klipeket nézegettem az egyik nap, amikor megtalálam az akkor még általam nem ismert Egy Másik Zenekar legújabb dalát, amit Oláh Ibolyával készítettek. Nagyon rákaptam, és ezt lájk formájában ki is fejeztem. Ezt látta Jenő, a zenekar vezetője, és felvette velem a kapcsolatot, ugyanis épp énekesnőt kerestek. Elmentem egy próbára és nemsokkal utána elindult a közös . (mosolyog)

ContextUs: 2010-ben alakult meg a zenekar, ám akkor még egy másik énekessel, Knoll Gabival zenélt. Mit gondolsz, miért éppen téged választott a többi bandatag? Egyáltalán, szó esett erről, megindokolták?

Gabinak és a zenekarnak más céljai voltak, így elbúcsúztak egymástól.

Több énekesnőt meghallgatott a banda, aztán egyszer csak jöttem én. Hogy miért rám esett a választás? Ezt leginkább a srácok tudnák megmondani…

Szerintem simán működött a kémia.

Egy Másik Zenekar
Egy Másik Zenekar / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

ContextUs: Amikor felkértek a csatlakozásra, mire gondoltál először, hogyan fogadtad az invitációt?

Először nem is gondoltam volna, hogy állandó énekesként gondolnak rám, de nagyon megörültem, amikor kiderült. Két éve zenekar nélkül voltam, ki voltam éhezve az efféle zenélésre. (mosolyog) Szóval volt ujjongás és örömtánc.

ContextUs: Milyen kezdeti nehézségekbe ütköztetek a beilleszkedés kapcsán, már ha volt egyáltalán? 

Beletelt egy kis időbe, mire maximálisan fel tudtam oldódni a többiek előtt, de aztán eltűntek a gátlások és egy nagyon különleges energia robban fel azóta köztünk minden próbán és koncerten.

ContextUs: Némileg úgy érzem, a Facebook-kommunikációtokra még inkább jellemzőbb az, hogy közel engeditek magatokhoz a rajongóitokat, több intimebb képet posztoltok.

Ami a szívünkön, az a Facebookunkon. (nevet) Nem vagyunk egy introvertált zenekar. Aki szeret minket, azt mi is szeretjük, így működik ez a zenész-közönség kölcsönhatás.

ContextUs: Több fórumon is felvetette több rajongó is, hogy miért nem énekeltek angol nyelven is. Lesz olyan dalotok, amely angol nyelvű szöveggel operál?

Magyarok vagyunk, a mi nyelvünk az egyik leggazdagabb és legszínesebb, ráadásul angolul sokszor elvész az üzenet magyar fülek számára. Továbbra is magyarul írjuk a dalainkat, bár én készítek hozzájuk angol megfelelőt is, mert kilátásban van pár külföldi koncert is.

ContextUs: Az Éjjel-nappal Budapestben kezdted az ún. brandépítésedet. Miért csatlakoztál a műsorba? Miért hagytad magad mögött a sorozatot?

Ha nevezhetjük brandépítésnek, inkább korábban kezdődött, még az X-Faktorban. Véletlenek sora hozta mindkettőt. Kipróbáltam, tapasztaltam, ennyi pont elég volt. A zene az utam.

ContextUs: A Facebook-oldaladon gyakran osztasz meg olyan képet a rajongóiddal, amely egy-egy termék promózása is egyben. Nyilvánvalóan a sikeres brandépítésnek köszönhetően a neveddel el tudják adni ezeket a termékeket. Visszacsatolva az előző kérdéshez, tudatosan építetted a brandet, vagy a népszerűségnek köszönhetően, és azt látva lovagoltad meg a marketinges kampányokat, hirdetéseket? 

Általában nem tudatosan működök. Szeretek mindent kipróbálni. Az élet felém fújt pár lehetőséget, én pedig éltem velük, hagytam, hogy sodorjanak az események. Én csak azt csinálom, amit szeretek és ami vagyok. Ezek a promózós történetek mindig megkeresés alapján működnek. Minden eddigi kooperációm során nagyon kedves embereket ismerhettem meg.

Egy Másik Zenekar
Egy Másik Zenekar / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

ContextUs: A DAL! előtt az X-Faktorban is megmutattad tehetséged. Tartod még az ott megismertekkel a kapcsolatot? Hogyan emlékszel vissza arra az időszakra?

Persze, több barátom már a műsor előtt jelen volt az életemben, de olyanokkal is heti szinten tartjuk a kapcsolatot, akivel csak ott ismerkedtem meg. Szép, de kemény időszak volt. Hálás vagyok érte, mert a Faktor közvetett hatására született meg bennem a zene iránti kőkemény szerelem, és az énekmesteremet is ott ismertem meg.

ContextUs: Éjjel-nappal BudapestX-FaktorDAL!… Az utóbbi években történt eseményekből azt a konzekvenciát vonhatjuk le, hogy mindenképpen meg akartad mutatni magad az országnak. 

Nem tartom magam exhibicionistának. (nevet) Ahogy korábban említettem, csak sodródtam és a nyakamban volt egy zsák szerencse. 

ContextUs: Készül az új album? Ha igen, milyen koncepció alapján?

Alapvetően egy-egy dalt vagy kislemezt szeretnénk kihozni egymás után, de tervezünk egy kompromisszummentes lemezt is, amin minden agyszüleményünk szabad teret kaphat.

ContextUs: Nemrég, június 30-án megjelentettétek az új videóklipeteket, ami az Én csak téged dalhoz készült. Hogy érezted magad a forgatáson?

Eléggé összezsúfoltuk a tennivalókat, így egy nap alatt sikerült leforgatni a klipet.

Hajnali három órakor kelés, smink, haj, majd hétkor pedig már forgott is a kamera és egészen este kilencig meg sem álltunk. Két órát sikerült előtte aludnom, ugyanis éjjeli bagoly vagyok, szóval nem voltam a legfrissebb, de a cél teljesen feltöltött energiával.

A nap során többször is átléptem a fizikai határaimat, ugyanis szinte minden snittben futok, és hát nem csak egyszer kell felvenni őket. De legalább edzettem egy hatalmasat és lett egy klipünk is. (mosolyog)

ContextUs: Többek között egy foci pályán játszódik a klip. Az EB miatt döntöttetek így?

Ó, nem voltunk e szempontból tudatosak. (nevet) Persze nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, de amikor forgattunk, még nem izzott annyira az EB-láz. Persze most mondhatnám, hogy igen, hogyne, amiatt volt…(nevet)

ContextUs: Akár el tudnám képzelni egy olyan videó részeként bevágva, ami a magyar labdarúgó válogatottra reflektál, főleg e sor miatt: “Nem tudjuk, mikor, meddig tart a nyár, néha az se báj, ha fáj.”

Az idei nyár szerintem minden magyar szívében örökké tart. Senki sem fogja elfelejteni a boldog, nemzete iránti szeretetet erőteljesen kimutató, ünneplő, szinte családi tömegek a Deák téren, a körúton és szinte minden egyes képernyő közelében. Belgium kicsit fáj, de nem baj, így is óriási volt ez a teljesítmény, Magyarország, ÉN CSAK TÉGED! 

ContextUs: Nem gondoltatok még bele, hogy bevontok más zenekart/énekest mint közreműködő?

De, igen. Főleg Jenő, a zenekarvezetőnk gondolkodik ebben. Sok esetben szerencsés az ilyesmi zenei közreműködés. Meglátjuk, mi sül ki belőle. (mosolyog)

ContextUs: Úgy tudjuk, a Corvinus Egyetemen tanulsz. Milyen szakon? Miért éppen azt a területet választottad?

Bizony, kommunikáció és média szakra járok. Mindenképpen a Corvinusra szerettem volna járni, először a szőlész-borászat fogott meg.

Dee rájöttem, hogy nem tudnám 5 évemet egyetlen tudománynak áldozni, és végül azért épp erre a szakra esett a választásom, mert mindenbe belekóstolhatok és erre van szükségem.

Egy kis jog, egy kis pszichológia, egy kis közgáz… Úgy érzem, így színesebb tudást sajátíthatok el.

Egy Másik Zenekar
Egy Másik Zenekar / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

ContextUs: Nagy népszerűségnek örvendezel (ezt bizonyítja az is, hogy több mint kétszerannyi rajongóval bírsz a Facebookon, mint a zenekaré), megjártad az Éjjel-nappal Budapestet, az X-Faktort, a DAL!-t, egyetemista vagy, valamint egy zenekarban is játszol, és még csak húsz éves vagy. Hogyan bírod a stresszt, és egyezteted össze mindezeket? Mivel kezeled a nyomást? 

Tény, hogy nem alszom túl sokat és nem ismerem az unalom fogalmát, de stresszesnek semmiképp nem mondanám az életformám.

Csupa olyan dolgot csinálok, amibe szerelmes vagyok. Nyilván vannak nehéz napok, amikor túl kell lépnem a fizikai/lelki határaimon, de ez csak megedz és többé tesz.

Szeretem a kihívásokat. Sosem tudnék a fenekemen ülni tétlen. (nevet)

ContextUs: Az egyetemen és/vagy máshol kaptál már negatív kritikát? Melyik volt a legdurvább véleményed szerint? Hogyan kezelted?

Nem nagyon ért ilyen. Jófejek a csoporttársaim, szeretem őket. Én az egyetemen ugyanolyan diák vagyok, mint ők.

ContextUs: Végül, mit üzennétek a rajongóitoknak?

(Önpromó helye) Gyertek július 15-én a Barba Negrába! (nevet)

Viccen kívül: fotózzátok le a lelki szemetekkel az igazán szép pillanatokat az életetekben, és raktározzátok el egy fejbéli albumba, aztán, ha néha kevésbé jó valami, lapozgassátok fel!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.