Egy vérfertőző házaspártól született kisfiú a születése után néhány órán belül meghalt súlyos genetikai károsodás miatt.

A kisfiú az üzbegisztáni Dustlikban született június 4-én. A csecsemőnek állítólag számos születési rendellenessége volt, mert szülei testvérek voltak, írja a DailyStar.

Az üzbég egészségügyi minisztérium szerint “súlyos veleszületett ichthyosissal”, valamint más születési rendellenességekkel született, amelyeket “életveszélyesnek” minősítettek. Az Ichthyosis congenita egy örökletes bőrbetegség, amelyet általános, kórosan vörös, száraz és érdes bőr jellemez, durva fehér pikkelyekkel.
Az orvosok minden erőfeszítése ellenére az újszülött alig két órával és 10 perccel azután, hogy világra jött, meghalt.

Az orvostudományban bebizonyosodott, hogy a gyermekek a legtöbb esetben különféle genetikai hibákkal születnek a közeli rokonok házassága miatt

– emlékeztetett közleményében az üzbég egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy a vérfertőzésből születő gyermekeknél nagy arányban “olyan veszélyes betegségek alakulnak ki, mint a veleszületett mentális retardáció, kromoszóma-rendellenességek, Down-szindróma, és a súlyos szellemi és fizikai retardáció”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet