Nézem Film A Csernobil sorozat színésze szerint nagybátyja az atomerőmű-baleset miatt...

A Csernobil sorozat színésze szerint nagybátyja az atomerőmű-baleset miatt halhatott meg

Promóció

Az utóbbi hetekben a Csernobil sorozat tartja lázban a filmrajongókat, sőt! Alex Ferns színész elmesélte, hogy szerinte az atomerőmű-balesethez személyes kapcsolata is van: nagybátyja halálát okozhatta.

Promóció
- Advertisement -

A Csernobil sorozat ugyan minisorozat – egy évados, 5 részes – lázban tartja a filmrajongókat, de azokat is, akik nem nevezhetűk sorozatfüggőknek. Olyan nagy sikerű sorozat lett a Csernobil, hogy letaszíthatja a HBO másik sorozatát, a Trónok harcát.

Csernobil sorozat / Fotó: HBO

Nem véletlen, hogy számos ember szeretné felkeresni a sorozat, az atomerőmű-baleset helyszínét. Megan Nolan, a The Guardian újságírója ellátogatott oda, azonban az a tapasztalat, hogy Csernobil egyelőre nem készült fel morálisan a turisták fogadására.

Az amerikaiak okozták a csernobili katasztrófát az oroszok új filmje szerint

A Csernobil orosz verziója azon az összeesküvés elméleten alapul, ami szerint a CIA áll a hátterében. Craig Mazin, aki az HBO briliáns minisorozata mögött áll, éveket töltött azzal, hogy biztosra menjen: a történetének minden részlete a lehető legpontosabb. A szereposztástól szó szerint a tapétáig Mazin aprólékosan és félelmetesen újraalkotta az 1980-as valóságát.

Alex Ferns, aki a bányászok vezetőjét alakította, interjút adott a Daily Recordnak, amelyben elmondta, szerinte a baleset okozta nagybátyja, Robert Stephenson halálát.

Ferns bátyja a katasztrófa idején a Skót Vízügyi Igazgatóságnál dolgozott. Kollégáival hiába kérték a feletteseiket, hogy ne kelljen kint dolgozniuk az esőben, ők erre nemet mondtak. Alex Ferns elmondása alapján senki nem élte meg az 50 éves kort a brigádból: rákban hunytak el mindannyian.

Alex Ferns, a bányászok vezetőjét alakító színész / Fotó: HBO

Azt fontos megjegyezni, hogy nem tudják bizonyítani, van-e összefüggés a tragédia és a halálesetek között, de családja meg van győződve arról, hogy az atomerőmű-baleset okozhatta. Mint mondta Ferns az interjúban, “maga [a nagybátyja] is többször mondta, hogy Csernobil betegítette meg”.

Túra Csernobilban: A Zóna újraéled / ContextUs.hu

A 30 km-es zóna egy furcsa, transzparens terület. Olyan hely, ahonnan a katasztrófa óta az ember távol maradt, a természet rezilienciája azonban töretlen. A teljes spektrumú kamera 590 nanométeres infravörös szűrője egy olyan világot mutat meg, amely ahelyett, hogy elszomorítana, inkább valóságos csodálattal tölti el az embert, a fotós szerint egyfajta édenkert egy másik bolygóról.

Mint ismert, a sugárzás Nagy-Britanniát május harmadikán érte el. A kormány figyelmeztette is a lakosokat, hogy az élelmiszer és a víz is szennyezett lehet, így egyéb óvintézkedéseket tettek. Skóciában május hatodikán arra kértek mindenkit, hogy lehetőleg ne igyanak az esővízből.

Ott hetedikén tetőzött a sugárzás, ekkor egy tejből vett mintának 225 Bq/liter volt a radioaktivitása – a normálérték 0.4.

Júniusban már a birkákban is ki lehetett mutatni a baleset hatásait, és 1,5 millió állatot ítéltek halálra, igaz, később visszavonták ezt a rendelkezést.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3