Orbán Viktor jelenlétében adták át a megújult Csiky Gergely színházat

A mintegy 9,5 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színházat hétfőn adták át Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a színház igazgatója az Orbán Viktor kormányfő jelenlétében megtartott eseményen azt mondta, a teátrum célja, hogy tartósan meghatározó szereplője legyen a magyar színházi életnek.

csiky gergely színház átadás
Csiky Gergely Színház átadása / Fotó: MTI/ Varga György

Olyan intézményként működjön, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes elvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését.

csiky gergely színház megnyílt orbán viktor
Csiky Gergely Színház átadása / Fotó: MTI/ Varga György

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt mondta, a Csiky fogalommá, a kaposváriak ügyévé vált, amelyet féltve gondoztak.

csiky gergely színház átadás orbán viktor
Csiky Gergely Színház átadása / Fotó: MTI/ Varga György

Ennek okát abban látja a polgármester, hogy a város sorsa egybefonódott az épület sorsával: ahogy az egyre korosabb épületnek állnia kellett a megpróbáltatásokat.

Videón, ahogy Orbán Viktor átadja Renoir Fekvő női akt festményét

Orbán Viktor jelenlétében adták át kedden a Szabolcs utcában az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) Liget Budapest projekt keretében elkészült épületét, ahol a miniszterelnök bejelentette: a Szépművészeti Múzeum számára a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét.

Hozzátette, az itt élőknek úgy kellett megküzdeni hol a gazdaság hideg racionalitásával, hol a politikai széljárás időnként fojtogató hátrányaival.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból