Budapestre kellett szállítani.

Súlyos az állapota Csollány Szilveszternek

Mint megírtuk, Csollány Szilveszter, a 2003-ban visszavonult olimpiai, világ- és Európa-bajnok-tornász koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került. Nemrég a Magyar Nemzet is megírta, amely hozzátette, állapota súlyos, a soproni kórházban feküdt, ám átszállították Budapestre a lélegeztetőgép léte miatt.

A lap egy interjú miatt kereste fel telefonon a sportolót november 23-án, aki egészségi állapotára hivatkozva egy hét türelmi időt kért. A Magyar Nemzet hozzátette, a következő megkeresésre már csak szöveges üzenetben tudott reagálni. A későbbi megkeresésre már nem válaszolt a sportoló.

Intenzíven osztott meg oltásellenes bejegyzéseket

A sportoló Facebook-oldalát böngészve azonnal oltásellenes bejegyzések fogadnak. Sőt, néhány személyes, családi fotót leszámítva csak azok láthatók a Facebook-oldalán. Több, Gődény Györgytől származó poszt is feltűnt. Mint ismert, Gődény az egyik legnépszerűbb vírus- és oltásszkeptikus hazánkban, akit szeptemberben elítéltek rémhírterjesztés miatt.

A megosztott posztok egy részében a koronavírus elleni vakcinák beadását emberkísérletnek titulálják, továbbá veszélyesnek bélyegzik az oltóanyagokat, a maszkhasználatot pedig feleslegesnek. A weboldalak, amelyek cikkeit megosztotta, többük álhírterjesztő –  például magyartudat.hu. Az is látszik, hogy Csollány tagja a több mint 42 ezer tagot számláló “Doktor Gődény támogatói” Facebook-csoportnak.

Sokan szorítanak az életéért

A Blikk megkereste a tornászválogatott korábbi szövetségi kapitányát, Vereckei Istvánt. Mint mondta, annyira felkavarták a történtek, hogy aludni sem tudott. A lap érdeklődésére hozzátette: Csollánnyal a nyugdíjazása után is tartotta a kapcsolatot, havonta beszéltek telefonon, és évente egyszer személyesen is találkoztak.

Ismertem az oltási álláspontját, de tiszteletben tartottam. Teljesen megdöbbentem, amikor megtudtam, milyen rosszul van. Éjszaka fel is ébredtem, másfél-két órát szenvedtem, s csak rajta járt az eszem. Nagyon szorítok érte, szurkolok neki, mert erős ember

– mondta Vereckei István a Blikknek.

Az ugyancsak Sopronban élő Poór Brigittát is megszólaltatta a portál. A triatlonos szintén nagyon aggódik Csollányért, akivel elmondása szerint három hete találkozott utoljára, amikor a sportoló covidos lett. Akkor azonban még úgy tűnt, teljesen jól van, és úgy látta, pozitívan áll a betegséghez. Teljesen megdöbbent, hogy egy ilyen erős embert is képes ledönteni a lábáról a vírus.

A nemrégiben koronavírus-fertőzésben elhunyt zenészlegenda, Kóbor János szintén oltásszkeptikus volt. Az esettel kapcsolatban megkeresett Presser Gábor, az Omega zenekar korábbi tagja elmondta, ha komolyabban vette volna barátja a vírust, talán most is élne.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet