Magyar rajzfilmes sorozata alapján készül film Hollywoodban

Csupó Gábor kultikus rajzfilmsorozata, a Fecsegő tipegők alapján készít filmet a gyerekfilmek nagymestere.

A Paramount a családi filmek specialistáját, David Bowers rendezőt bízta meg az élőszereplős és számítógépes animációs technikával készülő Fecsegő tipegők mozifilm rendezésével, számolt be a hírről a Variety.

fecsego tipegok mozifilm
A Fecsegő tipegők című kultikus gyereksorozat alapján film készül / Fotó: GeekTyrant

Bowers rendezte a második, harmadik és negyedik részét az Egy ropi naplója-filmeknek (Testvérháború, Kutya egy idő és A nagy kiruccanás részeket). Szintén ő rendezte a nagy sikerű Astro boy és az Elvitte a víz című filmeket is.

csupi
Csupó Gábor a Fecsegő tipegők mellett A Simpson család rajzfilmsorozatról is ismert/ Fotó: Ripost

A családbarát film producerei Brian Robbins, a sorozat alkotója Csupó Gábor és Karen Rosenfelt lesznek. A Paramount 2021-re ígéri a Fecsegő tipegők élőszereplős változatát.

“Rugrats” Theme Song (HQ) | Episode Opening Credits | Nick Animation

Watch the original theme song and opening credits of Rugrats, as part of Nickelodeon’s 25 Years of Animation celebration! Rugrats was created by Arlene Klask…

A Fecsegő tipegők a Csupó Gábor, Arlene Klasy és Paul Germain által Nickelodeon számára készített azonos című gyereksorozaton alapul. A széria 1991-ben indult és kilenc évadot ért meg 176 epizóddal. Egy csapat pelenkás gyerek, köztük Tommy, Chuckie az ikrek Phil és Lil, valamint Angelica vicces kalandjait mutatta be a rajzfilmsorozat. A tipegők sikere nyomán három egész estés Fecsegő tipegőt is bemutattak 1998 és 2003 között.

A Dóra, a felfedező mozifilmes változata egyelőre még nem korhatáros

A Paramount Pictures producerei fejéből pattant ki az ötlet, hogy a Dóra, a felfedező című rajzfilmsorozat csavaros és elgondolkodtató történetei megértek arra, hogy az idősebb korosztály számára is élvezetes moziverziót készítsenek belőle. Az elkészült film előzetesét nemrég hozta nyilvánosságra a gyártó, Dóra és az elveszett aranyváros címmel, de a Nickelodeon-sorozat rajongói máris fanyalognak.

A mozifilm forgatókönyvét  David A. Goodman írta, aki azzal került a figyelem középpontjába az elmúlt két évben, hogy a Nyugat-Amerikai Írók Céhének (WGAW) elnöke volt. A Fecsegő tipegők a Paramount azon törekvésének része, hogy élőszereplős változatban élesszen újra gyerekeknek készült sikersorozatokat, mint például a hamarosan mozikba kerülő Dóra, a felfedező vagy az Are You Afraid of the Dark? produkciókat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból