Széki Attila, akit az ország csak Curtis művésznevén ismer, nem ússza meg jogi következmények nélkül a Sztárban Sztár körüli botrányát.

Jogi útra tereli az ügyet a TV2

Németh Ádám, a Sztárban Sztár kreatív producere a Retro Rádió reggeli műsorában Bochkor Gáboréknak beszélt a nemrégiben kipattant Curtis-botrányról.

Curtis Sztarban Sztar Botrany Tv2 Jogi Lepes Per
Curtis / Fotó: Vajda István

Mint ismeretes, Széki Attila rejtélyes okok miatt távolt maradt a showműsor élő adásától, amely miatt komoly szankciókra számíthat. A producer a kártérítés összegéről nem beszélhetett, hiszen az csak a felekre tartozik, de arról igen, hogy mindenképpen jogi úton rendezik Curtisszel az ügyet. Mindazonáltal egyes sajtóhírek szerint akár hatmillió forint kötbért is fizetnie kell a TV2-nek. A csatorna jogi útra tereli az ügyet, és egyelőre nincs is tervben, hogy a közeljövőben számolnának vele.

Válságstábot hívtak össze

A kreatív producer interjúját egyébként megelőzte a csatorna közleménye is. Azzal, hogy nem jelent meg az elődöntőben, cserbenhagyta a rajongóit, a Sztárban Sztár nézőit és stábját. A TV2 döntése értelmében így versenyzőként nem vehet részt a vasárnapi döntőben, és szerződésszegése miatt a cég megteszi a megfelelő jogi lépéseket – írta közleményben a csatorna. 

Curtis esélyes volt a győzelemre, magasab vezette a statisztikákat az egyik produkciója. A bocsánatkérés lehetőségét megadták neki egy plusz produkcióval, de ezért már nem kapott pénzt.

– mondta Németh Ádám. A csatorna közleménye ezen statisztikát konkretizálta is. Mint írták, a tíz adás applikációs szavazási statisztikája alapján ő érte el a legjobb eredményt az egyik produkciójával (94,18%). Németh hozzátette, a műsor napján már délelőtt várták a rappert, de nem érkezett meg, ezért Németh Ádámék végül válságstábot hívtak össze.

Kapcsolódó cikk

Van a versenyzőknek egy koordinátora, mondta Bochkor Gábornak Németh, akik tartják velük a kapcsolatot. 10 órára kell érkezni, hogy mindent elpróbáljanak. Ha nincs ott egy szereplő, akkor azt elég nehéz megoldani. 

Már ekkor fel kellett készülnünk, hogy csak később, vagy abszolút nem érkezik meg. A kaput nyitva hagytuk, de délután 2-3 óra magasságában lemondtam arról, hogy megérkezik. Nyilván próbáltuk elérni, nem csak saját erőből. Az egész családját bevontuk a folyamatba, de senki sem érte el. Átkapcsoltam egy kapcsolót az agyamban, és tudtam, hogy nem fogjuk elérni. Összehívtunk egy válságstábot, és kitaláltuk, hogy hogyan menjen majd a műsor.

– zárta gondolatmenetét Németh az interjúban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet