Dan Hall fotókiállításának témája a fiatalság érzésének kortalanságát mutatja be.

Apjától tanulta a fényképezés alapjait

Az örök fiatalság titka mindig is foglalkoztatta az embereket, a 17 éves Dan Hall is ezt a témát választotta legújabb fotósorozatához. A képeken átsugárzik a fiatalság szelleme és a nagyszüleik perspektívája is, írja a Vice.

Dan Hall Orok Ifjusag05
/ Fotó: Dan Hall

A fotós már egészen fiatalon érdeklődött a fényképezés iránt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az apám nagyon szeretett fotókat készíteni és több fényképezője is volt, az alapokat tehát tőle tanultam meg, és végül engem is magával ragadott[/perfectpullquote]

– fogalmazott a fiatal művész.

Lenyűgöző erejű képek a Berlini fal leomlása utáni kelet-német fiatalokról

A Napsütötte vidék nek fordítható fotósorozat a Wendekinder-generációt mutatja be, amely a német újraegyesítés után született generációt jelenti. A képek különösképpen Hellersdorf, Marzahn, Lichtenberg és Hohenschönhausen városok szomszédságában élőkre fókuszálnak. A generáció szüleinek az életében a Berlini fal a mindennapi élet része volt, de az ő életükben ez már aligha lenne elképzelhető.

A fotózás iránti szenvedélye azóta sem csökkent, mostanában a Notting Hill-i JM galériában látható kiállítása.

Az analóg technikát kedveli

Képeinek témájára jellemző a különböző érzések, karakterek és személyiségek iránti kíváncsiság. Az Ethernal Youth (Örök ifjúság) kollekciójában ölelkező párok, egymással játszó barátok és Dan tükörből készített önarcképei alkotják.

Dan Hall egy interjúban azt is elárulta, hogy fiatal kora ellenére elutasítja a digitális technikát és analóg fényképezést részesíti előnyben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet