Egy csaposnak, aki egy ATM-hiba miatt 1 millió fontot szerzett magának, mindössze öt hónap alatt sikerült elköltenia a hatalmas vagyont.

Dan Saunders szerencséje egyik napról a másikra megváltozott, miután rájött, hogy „végtelen” pénzt képes kivenni egy automatából, írja a DailyStar.

Az ausztrál férfi egy átmulatott éjszaka során keresett fel egy ATM-et, és 200 ausztrál dollárt (kb. 54 ezer forintot) próbált levenni a kártyájáról. A gép egy hibaüzenetet írt ki, miszerint a tranzakciót törölték, de a pénzt kézhez kapta. Ezt addig ismételte, amíg 1300 dollár (majdnem 354 ezer forint) volt a kezében. 

Másnap felhívta a bankját, de nem tapasztaltak semmi szokatlant a számláján. Kiderült, hogy az automata hajnali 1 és 3 óra között lecsatlakozott a bank hálózatáról.

Kapcsolódó cikk

Dan nagylelkű volt a “talált” pénzzel, mindenkit meghívott egy italra a helyi kocsmában, magángépet bérelt a barátainak, menő éttermekbe vitte a családját és barátait, de volt olyan barátja is, akinek az egyetemi tanulmányait fizette ki. 

A férfit végül utolérte a bűntudat, és egy terapeutának mesélte el a történteket, aki azt tanácsolta neki, hogy vallja be a rendőrségnek, mit tett. Felkereste a bankot, és mindent elmesélt, akik azt ígérték, értesítik a rendőröket, de azok nem jelentkeztek. Dan ezután a médiának mesélte el a történetét. Hiába vállalta nyíltan bűneit, három évbe tellett, mire a hatóságok letartóztatták csalásért és lopásért. Egy év börtönbüntetést kapott, majd szabadulását követően újra pultosként kezdett el dolgozni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet