Manapság a csapból is a korona vírussal kapcsolatos hírek ömlenek. Ez önmagában nem is lenne gond, ha nem lenne tele a média hamis tényekkel és pánikkeltő hoaxokkal. Ezúttal pedig nem is akárki, a Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe esett áldozatul egy rémhírterjesztőnek. 

Tökéletes koppintás

Egy pánikkeltésben igen professzionális Twitter-felhasználó létrehozott egy a BBC platformjaihoz szinte teljesen ugyanolyan odalt, ahol rémhírekkel riogatta az internetezőket. Itt látott napvilágot, az amúgy azóta már letörölt bejegyzés, miszerint Daniel Radcliffe az első híresség, aki nyilvánosan bejelentette, hogy elkapta a koronavírust. 

Daniel Radcliffe Korona
Daniel Radcliffe / Fotó: Glamour

A koronavírus elképesztő félelemben tartja az embereket, több rendezvény is elmarad, az emberek a pánik folytán kifosztják a boltokat, az európai országokban sorra zárják be a felsőoktatási intézményeket, néhol a gimnáziumokat, általános iskolákat is, de a WHO még a TikTokon is ad tanácsokat a fiataloknak a megelőzés érdekében.  

Egy kínai tervező elmondja, hogyan védekezz a koronavírus ellen: Batman-szerkóval

Az COVID-19-ről január 5-én kapott először hírt a WHO, Kínában ugyanis több tüdőgyulladásos beteget is regisztráltak, emögött azonban egy SARS-eredetű vírust gyanítottak. A betegségtől való félelem miatt több jeles esemény is elmaradt, mint a Szöuli Divathét vagy a Velencei Karnevál, de a Mission Impossible 7. forgatása sem ússza meg a dolgot.

Azt gondolnánk, egy ilyen komoly témából nehéz viccet csinálni, és az emberek nem is tartják ezt érdemesnek. A rejtélyes twitterező által megosztott bejegyzés azonban sok közösségi média-felhasználó őszinte aggodalmára rájátszott, ugyanis ezrek ugrottak rá a hírre. Mi több, olyan nagy sajtó orgánumok, mint a New York Times, a CBS News és a Politico is bekapták a horgot, és tovább cikkeztek Radcliffe korona vírusáról. 

A humor mindenen átsegít

A fiatal színész azonban meglehetősen jól viselte az őt illető feltételezéseket. Először egy forgatáson értesült a pletykáról, amikor besétálva a sminkes-fodrász szobába, egy sminkmester érdeklődött a hogyléte felől. Elvileg az unokahúgától kapott egy üzenetet, miszerint a kollégája koronavírusos. A színész gyorsan eloszlatta a tévhiteket és felvilágosította a munkatársait, valószínűleg egy hamis hírről van szó. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerintem azért pletykálnak rólam, ilyet az emberek, mert mindig betegnek nézek ki. Sápadt vagyok, és ennek folytán tökre el lehet rólam hinni, hogy én is elkaptam a vírust. De, tudod, megtisztelve érzem magam, hogy engem választottak ennek a furcsa pletyka alanyának [/perfectpullquote]

– nyilatkozta a Harry Potter sztárja az ausztrál Smallzy’s Surgery rádiónak. 

Daniel Radcliffe hozzátette azt is, hogy amíg van internet, addig nem egy és nem kettő ilyen hír fog terjengeni nemcsak róla, de bárki másról is. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk